Organik Kafkas balı tezgahlarda

Farklı çalışma stili ve agresif yapısıyla arıcılar tarafından çok tercih edilen Kafkas arıları tarafından üretilen organik yayla balı tezgahlara inmeye başladı.

Organik Kafkas balı tezgahlarda


Türkiye bal üretiminin önemli merkezlerinden Kars ve yöresinde Kafkas ırkı arılar tarafından üretilen organik yayla balları tezgahları süslemeye başladı.

Doğu Anadolu bölgesinin 2 bin metre ve üstünde yüksekliğe sahip yaylalarında üretilen organik Kafkas balı, bir çok derde derman olarak biliniyor.

Kars yaylalarında bilinan zengin bitki ve çiçek çeşitleriyle beslenen Kafkas ırkı arılar tarafından üretilen balların insan sağlığı için çok kıymetli olduğunu ifade eden bal üreticileri, balın kilosunu 125 liradan tüketiciye sunduklarını ifade ediyor.
Yöresinde arıcılık yapan bal üreticileri, Kafkas arısının dünyada bilinen ve ekonomik değere sahip dört ırktan biri olduğunu belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 16:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52