Narenciyede hedef Ortadoğu ve Avrupa pazarı

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) olarak önceki yıl Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Azerbaycan’da başarılı tanıtımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden NTG Başkanı Ali Kavak, bu yıl da Ortadoğu ile özellikle Orta-Doğu Avrupa’da yoğunlaşma kararı aldıklarını açıkladı.

Narenciyede hedef Ortadoğu ve Avrupa pazarı
NTG olarak narenciyede ‘Türk Malı’ imajını ön plana çıkararak markalaşma sürecini tamamlamak için çeşitli hedef pazarlarda tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Kavak, 2009 Eylül ayında Türk narenciye sektörü açısından en önemli hedef pazarlardan biri olan Rusya Federasyonu’nda popstar Tarkan’la bir reklam kampanyası düzenlediklerini hatırlattı. Bu kampanyayı Ukrayna ve Azerbaycan’da da sürdürdüklerine değinen Ali Kavak, bu yıl ise rotanın Ortadoğu ülkeleri ve Orta-Doğu Avrupa ülkelerine döndüğünü açıkladı.

“Amaç tanıtım kampanyalarının farklı bölgelerde farklılaştırılarak daha geniş kitlelere ulaşmasıdır” diyen Kavak, şunları söyledi: “Bu hedefle 2011 yılında Rusya ve Ukrayna’da tanıtım faaliyetlerine daha az yoğunlaşmış bir şekilde de olsa devam edilirken, Ortadoğu ülkelerinde de yeni tanıtım faaliyetlerine başlanacak. Kampanya ağırlıklı olarak Orta ve Doğu Avrupa’ya kaydırılacak. Narenciye Tanırım Grubu kampanyaları sayesinde dünyanın birçok yerinde Türk narenciyesi tanınmaya başlayacak.”

Yeni ürün çeşitleri üzerinde çalışmalar sürüyor

Reklam kampanyalarının yanı sıra çeşitli ülkelerde fuar katılımları da gerçekleştirileceğine işaret eden Ali Kavak, ihracatın artması adına yalnızca tanıtımın tek başına yeterli olmayacağını da vurguladı. Ali Kavak, narenciye sektörünün rekabet gücünü artırmak, sektörün daha iyi yerlere taşınabilmesi için dünyadaki değişimin de yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Değişimlere ayak uydurulması amacıyla sektörde çeşit yelpazesinin genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Kavak, uluslararası pazarda kabul görebilecek yeni çeşitlerin geliştirilmesi, ayrıca üretimin belirli bir zaman dilimine hapsolmasının önlenmesi için çeşitli araştırma enstitüleri ve çeşitli kurumların bu konuda yapmış olduğu çalışmalar ve projelere de destek verildiğini söyledi.

Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52