Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda domates üretimi yapılan bazı seralarda artık kavun üretimine başlandığını söyledi.
İlçede yetiştirilen 1 kavunun ortalama 4 kilogram geldiğini belirten Can, “Kavun büyüklüğü, aroması ve lezzetiyle tüketicinin ilgisini çekiyor. Bir dönüm seradan 10 tonun üzerinde kavun hasat ediliyor. İlçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapılan kavundan 100 ton ürün hasat edildi. Bunun 15 dönümü örtü altında yetiştirildi.” dedi. Can, ilk çıktığında kavunun kilogramının 3 liradan satıldığını şu an kilogramının 1,5 liraya düştüğünü dile getirerek “Kavun üretiminde maliyet ve işçililik daha az olduğu için çiftçiler seralarına domates yerine kavun ekmeye başladı.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 12:52