Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca geliştirilen proje kapsamında üreticisine güvercin, yarasa ve sıvı solucan gübresi desteği verilerek 2 yılda 13,5 kilogram büyüyen Diyarbakır karpuzunun 70 kiloya ulaşması hedefleniyor.
Dicle Nehri vadisindeki çakıllı ve kumlu arazide güvercin gübresi verilerek yetiştirilen ancak çeşitli sebeplerle yıldan yıla küçülen Diyarbakır karpuzu, Bakanlık ve Diyarbakır Valiliği'nce yürütülen ''Diyarbakır Karpuzunu Geliştirme Projesi'' sayesinde bu yıl 49,5 kiloya ulaştı.
Türk Patent Enstitüsü'nce de tescillenen, tohumu koruma altına alınan Diyarbakır karpuzunda şu ana kadar yaklaşık 200 bin ton verim elde edildi. Yerel karpuzda ise lokal olarak ekilen 300 dönümden elde edilen rekolte 2 bin 100 ton.
Kentin sembolü haline gelen Diyarbakır karpuzu hem eski ihtişamına hem de rekolte artışına kavuşarak çiftçinin yüzünü güldürürken, Türkiye Tohum Üreticileri Birliği ile yerel tohumların korunması için işbirliği gerçekleştirildi.
Posta
Karpuzda hedef 70 kilo
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan proje kapsamında 2 yılda 13,5 kilo büyüyen Diyarbakır karpuzunun 70 kiloya ulaşması hedefleniyor.
YORUM EKLE
1
TZOB Başkanı'ndan can alıcı 'açlık' sorusu!
2
Mülteciler için 5 yıldızlı yemek
3
Bakanlık gezici çalışma grubu kurdu
4
Sebzenin kurtlusu iyidir
5
Ustura Kemal 'cola'ya karşıymış!
6
Ekonomiye 1,2 milyar lira kazandırdı
7
'Acı'nın hasadı başladı
8
Ege’de ‘Sultanas’ kavgası!
9
Kahvaltı başarıyı artırıyor
10
Tarım ekonomik büyümeyi geride bıraktı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12