Türkiyede en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerden olan Andırın Çiğşar, Kabaca ve Çokak köylerinde yetiştirilen, kendine has rengi, kokusu, tadı ve iriliği ile göz dolduran kirazların hasadına başlandı.
Modern tarım yöntemlerinin yoğun olarak kullanıldığı bahçeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenli olarak kontrol ediliyor.
Kiraz bahçelerinde üreticileri ziyaret eden Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi, 2013 yılında üretilen 10 bin 500 ton kirazın, 8 bin tonunun ihraç edildiğini belirterek, kiraz üretiminde Türkiyede söz sahibi olmak istediklerini kaydetti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Kadir Saltalı da, bölgenin doğal güzellikleri kadar yetiştirilen ve markalaşmaya aday kirazlarıyla da dikkat çektiğini ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise, Türkiyenin en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerinden olan Andırın Çiğşar, Çokak ve Kabaca köylerinde üretimin giderek arttığını kaydetti.
Andırın Kiraz Üreticileri Birliğinin devlet desteği ile kurduğu soğuk hava deposunun pazarlamada konusunda önemli olduğunu belirten Emiralioğlu, yetiştirilen kirazın, il ve ilçe için önemli bir zenginlik olduğunu ve bu zenginliği dünyaya tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kahramanmaraşta son kiraz hasadı
Kahramanmaraş'ta kendine has rengi, kokusu, tadı ve iriliği ile göz dolduran kirazların hasadına başlandı.
YORUM EKLE
1
Fındık için "lisanslı depolar" daha güvenli
2
Köylülere 135 bin lira salep cezası!
3
Dr. Oetkerden iki yeni lezzet
4
Yaz aylarında en çok kapruz ve üzüm tüketin
5
Mide sağlığı için tahin ve pekmez tavsiyesi
6
Patates üreticisinin yüzü güldü
7
Cari açığa meyve-sebze dopingi
8
Organik tarımda ilk sıra Doğu'nun
9
Gıda ürünlerinde şeker miktarı aldatmacası
10
Tarımsal fark ödeme destek tebliği yayımlandı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10