Antalya'da faaliyet gösteren Erüst Tarım tarafından yenilebilen çiçekler üretiliyor. Antalya'da özel seralarda üretilen yenilebilir özellikteki çiçekler, özellikle İstanbul'un lüks restoranlarından büyük ilgi görüyor. Çiçeklerden bazıları özel soslarda, büyük bölümü de yemek tabaklarını süslemek için kullanılıyor.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan yenilebilir çiçek üreticisi Erüst Tarım Üretim Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Mustafa Erüst, tarımsal üretimde sürekli yenilik arayışı içinde olduklarını belirterek, 1998'de renkli Akdeniz marulları üretimine başladıklarını, daha sonra mini sebzelere geçtiklerini söyledi.
Türkiye piyasasında fazla bilinmeyen Akdeniz yeşillikleri, taze baharatları, bilinen renklerinin dışında (sarı domates, mor-yeşil, turuncu karnıbahar, içi kırmızı-yeşil turp gibi) değişik renklerde sebzeler ürettiklerini anlatan Erüst, yurt dışından gelen aşçıların isteği üzerine 5 yıl önce yenilebilir çiçek üretimine başladıklarını kaydetti.
Aşçılar istedi, üretime başladı
Yenilebilen çiçek üretimine aşçıların talebi üzerine başladıklarını dile getiren Erüst, "Yurt dışından gelen aşçılar sıklıkla (yenilen çiçek yok mu) diye sorunca, nasıl bir şey olduğunu araştırmaya başladım. Daha sonra Hollanda'dan tohumlar getirdik. Önce bir çiçekle başladık, şu anda 6 farklı çiçek üretiyoruz" dedi.
Tanesi ortalama 40-50 kuruş olan çiçeklerin sadece özel restoranlar için üretildiğini vurgulayan Erüst, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fiyatından dolayı herhangi bir markette bulma imkanınız yok. Gelen taleplere göre üretim yapıyoruz. Anadolu'ya vermiyoruz. Çiçeğin tek bir adedi neredeyse bir ekmek parası. Bu nedenle en önemli pazarımız İstanbul'daki çok lüks restoranlar. İzmir ve Antalya'da bazı lüks otellere de zaman zaman veriyoruz. Çiçekleri adetle satıyoruz. Normal menülerde bulunmuyor, aşçılar özel sunumlarında kullanıyor.
aa.com.tr
İstanbul sosyetesine kabak çiçeği yediriyor
Antalya'da faaliyet gösteren bir tarım firması tarafından üretilen yenilebilir çiçekler hem göze hem de mideye hitap ediyor.
YORUM EKLE
1
Meyve-sebze ihracatçısına "Moskof" darbesi
2
Dünya Gıda Ödülü'ne TUSAF layık görüldü
3
Mucize bitki safran "20 bin liraya" çiçek açtı
4
Obezitenin en önemli nedenleri açıklandı
5
Dr. Oetker'in Nazi geçmişi ortaya çıktı
6
Margarine hayır, tereyağına evet!
7
Ekmek yemeyenleri bekleyen tehlike!
8
Mandalina yiyerek sakinleşebilirsiniz
9
Avrupaya süt ihracatında umutlar seneye kaldı
10
Ali Sabancı Günaydına ortak oluyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11