Türkiye'de havuç üretiminin merkezi olarak bilinen Beypazarı'nda haziran ayında ekilen kışlık havucun hasadına başlandı. Bu yıl havaların sıcak gitmesi sebebiyle 120 bin bin ton havuç üretimi bekleniyor.
Beypazarı'nda işçiler sabahın erken saatlerinde havuç sökümüne başlıyor. Sökülen havuçlar çuvallara doldurularak traktörlerle yıkama tesislerine gönderiliyor. Tesislerde yıkanıp temizlenen havuçlar daha sonra paketlenerek piyasaya sürülüyor.
Mevsimin sıcak gitmesi rekoltede düşüşe sebep oldu. Ortadoğu'daki karışıklıklar sebebiyle de ithalat yapılamaması fiyatları düşürdü. Havuç üreticilerden Mehmet Ertürk, bu sene havaların sıcak gitmesi sebebiyle havuçların istenilen kalitede olmadığını, Ortadoğu'daki karışıklığın fiyatları düşürdüğünü ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Beypazarı İlçe Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Ali Yılmaz, Beypazarı'nda yaklaşık 20 bin dekar havuç alanı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu 20 bin dekar havuç ekilmiş alandan 120 bin ton civarında havuç ürünü elde edilmekte. Bu sene mevsim olarak iklim şartları biraz anormal gittiğinden verimde düşmeler söz konusu." dedi.
Havucun başkentinde hasad başladı
Beypazarı'nda haziran ayında ekilen kışlık havucun hasadına başlandı. Hasad sonrası ne kadar rekolte bekleniyor?
YORUM EKLE
1
Kim Market Erbil'den dünyaya açılıyor
2
Makro-Uyum flörtünde mutlu son!
3
Peynirin suyunu da ekonomiye kazandıracak
4
Gıda Bakanlığı'na ağır suçlama!
5
İhracat rakamları açıklandı
6
Ülkesel Tohumculuk Çalıştayı başladı
7
AK Parti'nin domatesini de ürettiler
8
Kışın hangi besinler tüketilmeli
9
Marmarabirlik 7 Aralık'ta ödeme yapacak
10
İsviçre'de doğdu, Ankaralı oldu!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:02
GÜNEŞ
07:28
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:40
AKŞAM
18:07
YATSI
19:28