Alatada özellikle turunçgiller, subtropik meyve türleri, ılıman iklim meyvelerinden taze sofralık olarak tüketilen çeşitler ve hemen hemen bütün sebze türlerinde projeler yürütülüyor.
Bakmazsan dağ olur bakarsan Alata
Çalışmalarda gen transferi hariç tüm ıslah tekniklerinden yararlanılıyor. Islah çalışmalarında, melezleme ve saf hat elde etme ve seleksiyonu gibi klasik ıslah yöntemlerinden başlayarak; mutasyon ıslahı ve moleküler ıslah gibi birçok tekniği uygulanıyor. Biber, kabak ve kavun gibi türlerde haploid bitkilerin elde edilmesinde de önemli başarılar sağlandı. TÜBİTAKa sunulan projeler daha çok genetik ve fizyoloji ağırlıklı çalışmalar oluyor. Bu kapsamda özellikle biyotik ve abiyotik strese dayanıklılık sağlayan genler için genetik markörler geliştiriliyor ve genetik haritalamalar yapılıyor. Diğer yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı TAGEMe sunulan projelerde de ıslah çalışmalarına öncelik veriliyor.
zaman.com.tr
Gen transferi hariç her şey yapılıyor
Alatada ılıman iklim meyvelerinden taze sofralık olarak tüketilen çeşitlere kadar, hemen hemen bütün sebze türlerinde projeler yürütülüyor.
YORUM EKLE
1
Muratbey lezzetini kendi teknolojisiyle üretiyor
2
Çıtır Usta şube sayısını artırıyor
3
Ekici Peynir devler listesinde
4
Gıda mühendisleri istihdam anketi düzenliyor
5
Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı
6
Akdeniz tipi beslenme şeker riskini azaltıyor
7
Cimin üzümü tezgâhta yerini aldı
8
Şimdi domates yeme zamanı
9
Fındık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya
10
Brokoli eklem rahatsızlıklarını yavaşlatıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12