Havaların yağışlı gitmesinden dolayı üreticilerin fındıklarını kurutmakta zorlandığını söyleyen Musa Sağlam, bu durumun fındıkta aflatoksin oluşumunun oluşmasına neden olabileceğine dikkat çekti.
Sağlam yaptığı açıklamada, "Fındık bizim milli ürünümüzdür. Bu kadar önemli bir ürünün ihraç yönü olması dolayısıyla ülke itibarımızı da etkileyen aflatoksin sorunu vardır. Aflatoksin gerek üreticileri ilgilendirdiği gibi, sanayiciyi ve tüketiciyi de ilgilendirmektedir. Özellikle son dönemlerde yaşanan yağışlar neticesinde vatandaşımız da bir tedirginlik oluştu. Yağışlar dolayısıyla sürekli fındığın üzerini kapatmak zorunda kaldılar. Bu da fındıkta aflatoksin oluşmasına neden olabilir. Vatandaşımızın fındığın kabuğundan ayrıldıktan sonra yani patoz sonrasında çok iyi kurutması gerekmektedir. Fındıkları naylon çuvallarda değil yünlü çuvallarda saklamalıdırlar. Üretici fındıktaki nem oranını yüzde 5'lere düşürmesi gerekmektedir. Fındıkta aflatoksin oluşmaması için iyi kurutulması büyük önem arz etmektedir" dedi.
Zaman
Fındıkta 'aflatoksin' uyarısı
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, fındık üreticilerini fındıkta aflatoksin oluşumu konusunda uyardı.
YORUM EKLE
1
Yeni tebliği balıkçılığı bitirir mi?
2
Bu nasıl GDO savunması?
3
İçeriğindeki madde neden gerekli?
4
Farklı yolla büyümeye devam ediyor
5
Şişmanlık 'beyni yavaşlatıyor'
6
Avrupa'da sosis savaşları başladı
7
Türk lezzeti Londra'yı fethetti
8
3. sürgün yaş çay alımları başladı
9
Üretimdeki başarı ihracata neden yansımıyor?
10
Fırdıkta zarar büyük!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12