Antalya'nın Kumluca ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren modern fide tesislerinde yeni sezon fide üretiminin başlamasıyla rutin denetimlerini gerçekleştiriyor.
İlçede bulunan 15 fide üretim tesisinde yılda yaklaşık 500 milyon adet sebze fidesi üretiliyor. Fidelerde en fazla üretim domatesin ardından sırasıyla biber, salatalık ve patlıcanda gerçekleştiriliyor.
Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın, ilçedeki 15 fide üretim tesisinin 330 dekarlık bir alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Kumluca'nın son yıllarda fide üretiminde büyük gelişme gösterdiğini vurgulayan Aydın, denetimlerle amaçlarının üreticilere, sağlıklı, kaliteli ve güvenilir fide ürettirmek olduğunu, bu sayede tüketicilerin de sağlıklı bitkilerden elde edilen ürünleri tüketeceklerinin altını çizdi.
Denetimlerde fide tesislerinin, üretim öncesi beyan ettikleri fide tohum ekim tarihi, ürün cinsi, lot numarası ve teslim tarihi gibi konularda kontrolleri yapılıyor.
Antalyada yeni sezon fide üretimi başladı
Türkiye'de örtü altı sera üretiminde önemli bir yere sahip olan Kumluca'da faaliyet gösteren modern fide tesislerinde yeni sezon fide üretimi başladı.
YORUM EKLE
1
Papağan ayda 5 milyon çerez satıyor
2
Muratbey lezzeti Azerbaycan'ı fethetti
3
Konya Şeker gıda sektöründe ilk 10da
4
Türk üzümüne hastalık şoku!
5
Süt kilo vermeye yardımcı oluyor
6
Çeltik üreticisine "tüccar" uyarısı!
7
Çubuk turşusunun püf noktalarını öğretiyor
8
Doyma hissi olmayan hastaya neşter!
9
Bitkisel üretimde Karaman ilk sırada
10
Yıllık et üretimi 3 milyon tona gidiyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11