Kahramanmaraş'ın verimli topraklarında yıllardır ekimi yapıldığı için şehrin adıyla anılan ''Maraş biberi'', Türk damak tadının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.
Türk yemek kültürünün önemli ürünlerinden acı biber, yaklaşık 6 aylık zorlu sürecin ardından kimi zaman marketlerin rafında kimi zaman bir lokantanın en güzel köşesinde kimi zaman da mutfağın en kolay ulaşılabilecek bir yerinde kendine kolayca yer bulabiliyor. Bahar aylarının ilk günlerinde ekilmeye başlanan ''Maraş biberi''nin sofraya ulaşmasında sarf edilen büyük çaba dikkat çekiyor.
Tadı acı olsa da bakımı bir o kadar narin olan ''Maraş biberi''nin hasadı eylül ayının ilk günlerinde başlıyor. Nasırlı elleriyle tarlaya giden işçiler, acının hasadıyla evinin geçimini sağlıyor.
Akşam
'Acı'nın hasadı başladı
Aroması, kendine has tadı ve sağlığa faydası dolayısıyla mutfaktaki yerini hiç kaybetmeyen ''Maraş biberi''nin hasadı başladı.
YORUM EKLE
1
Ege’de ‘Sultanas’ kavgası!
2
Kahvaltı başarıyı artırıyor
3
Tarım ekonomik büyümeyi geride bıraktı
4
Derya kuzusu balıkçıyı mutlu etti
5
Meyveler şekil değiştirdi
6
Ordulu arıcılar bal fiyatlarını belirledi
7
Pizzacı Obama'yı uçurdu!
8
Fırında 'ekmek' kavgası!
9
Tüketici bilinci her geçen gün artıyor
10
Yeni moda 'Samandağ Biberi'
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12