Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin göreve yeni başlayan yönetim kurulu, 8 Kasım'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'e tanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarete Konsey Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Ahmet Yücesan ve Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Albayrak, Ergun Kılıç ve Özer Türer katıldılar.
Görüşmede Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, Konsey'in 9 Ekim'de yapılan Genel Kurul sonrası oluşan Yönetim Kurulu'nun 2013 yılında yapacağı çalışmalar hakkında Bakan Mehdi Eker'e bilgi verdi.
Bakan Eker üyeleri kabulünde hayvancılık ve kırmızı etin önemini bir kez daha vurgularken, tarım sektöründe yaşanan hızlı büyümenin neticesinde bazı sıkıntıların yaşanmasını doğal karşıladıklarını belirtti. Bu sıkıntıları ergenlik dönemine benzeten Eker, algıların değişmesinin zaman aldığını vurguladı. Hayvancılıkta süt üretiminin süt ırkından, besi üretiminin ise et ırkından yapılmasının sağlanmasını hedeflediklerini belirten Bakan, "Buğday ile koyun gerisi oyun" sözünü hatırlatarak bir yandan kaliteli ve verimli etçi ırklardan elde edilecek kırmızı et ile üretimi artıracaklarını, bir yandan da küçükbaşı destekleyerek üretiminin artıracaklarını ifade etti.
Bakan Mehdi Eker, Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin bu noktada kritik görevleri olduğunu anımsatarak Konsey'in; halkın, üreticinin, tüketicinin ve sanayicinin beklenti ve sorunlarını sahadan alarak ortak bir görüş şeklinde Bakanlığa iletmesi halinde Bakanlığın uygulamalarına ışık tutacağını, Bakanlığın ise bu görüşler ile sahaya daha faydalı uygulamalar yapabileceğini belirtti.
Yönetim Kurulu ayrıca Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kavak, Habib Can ile Hayvancılık Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim Özcan ve Mustafa Kayhan'ı da ziyaret ettiler.
Mirmahmutoğulları Konsey Yönetim Kurulu'na başarılar dilerken, ortak çalışma ve işbirliğine her zaman açık olduklarını, yapılacak çalışmalara Bakanlığın destek vereceğini belirti.
Buğday ile koyun, gerisi oyun!
Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin yeni oluşan yönetim kurulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti.

YORUM EKLE
1
Türk tohumculuğu tamamen yerli olma yolunda
2
2013'ün emtia yıldızı mısır olacak
3
İki milli ürüne patentli koruma
4
Japonlar siyah incir, kiraz ve limon için geldi
5
Et ve Balık Kurumu'nun adı değişiyor
6
Taksim projesi restoranları vurdu!
7
Nutella'dan Fransa'ya vergi resti!
8
"Üç gün hastalığı"na yalanlama geldi
9
Ofis 100 bin ton arpa satacak
10
Hem üretimi hem de tüketimi arttı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER