ASÜD’ün üyesi 100’ü aştı

2009 yılının Mart ayında 13 üyeyle kurulan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD)’nin üye sayısı 101’e ulaştı.

ASÜD’ün üyesi 100’ü aştı
ASÜD Genel Koordinatörü Ali Osman Mola yaptığı değerlendirmede, ASÜD’ün, sektörünün en büyük ve en yetkin sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek, “Aradan geçen 3 yıldan sonra geriye dönüp baktığımızda, doğru zamanda çok doğru bir adım atıldığını düşünüyorum. Teveccühlerinden dolayı üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu, ASÜD’e duyulan güvenin en önemli göstergesidir.” dedi. ASÜD’ün, hangi büyüklükte olursa olsun, süt ve süt ürünleri sanayisinde faaliyet gösteren ve gelişmeyi amaçlayan kuruluşlarla birlikte sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemek ve tüketicinin ihtiyacını “gıda güvenliği” şartları içinde karşılayan üretim zincirinin oluşmasına katkı sağlamak misyonuyla yola çıktığını aktaran Mola, sektörün tamamına kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti.
Sektörün sürdürülebilir büyümesine yönelik çalışmalarında daha güçlü adımlar atacaklarını ve üyelerinin bu konudaki desteğinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Mola, Mart ayı içinde gerçekleştirdikleri 2. Olağan Genel Kurul’un ardından çalışmalara hız verdiklerini dile getirdi.
İhracatın ana gündem maddelerinin başında yer aldığını kaydeden Mola, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çok yönlü çalışlar yürüttüklerini, süt ve süt ürünleri ihracatının sektörün büyüklüğüne yakışır seviyeye çıkması için gayret ettiklerini belirtti.
Ülkemizin her alandaki gelişiminin "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma" hedeflerine ulaşıldığı gün gerçekleşeceği inancında olduklarını söyleyen Mola, “Bu noktada, zincirin en önemli halkası olan çiftçilerimiz ve bilhassa "süt üretiminde istihdam edilen” tarımsal nüfusumuzun gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı aktif olarak destekliyoruz.” dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya konulan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan “Okul Sütü Programı”na da değinen Mola, programın önemine dikkat çekerek, özellikle küçük yaşlarda kazanılan süt içme alışkanlığının yaşam boyu sağlıklı olmanın önemli bir bileşeni olduğunu ifade etti.
Süthattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52