Sektöre 2010 yılında giren ve Burhaniye ilçe merkezinde sekiz metrekare dükkanda zeytin zeytinyağı ve sabun satarak ticarete başlayan Zeta Gıda, geçen yıl Kızıklı firmasına ait zeytin ve zeytinyağı üretim tesislerini ve Kızıklı markasını satın alarak, zeytinyağı üretimine başladı. Kızıklı markasıyla pazar payını büyüten firma, gözünü ihracata dikti. Firma bünyesinde zeytin, zeytinyağ ve sabun imaltı yaptıklarını anlatan Zeta Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Bayırlı, "Bu yıl yeni bir üretim tesisi yaparak, bütün üretim hattımızı yeni binamıza taşıyacağız. Asıl amacımız daha çok üretim yaparak, pazar payımızı artırmak“ dedi.
En çok tercih edilen ürünlerinin naturel sızma zeytin yağı olduğunu belirten Bayırlı, kaliteli üretim yaparak ambalajlı ürünlerinin tümünü tahlil ve analizlerden geçtiğini anlattı. Ağırlılı olarak satış ağının İstanbul, Ankara ve Trakya Bölgesi olarak nitelendiren Bayırlı, ISO ve HACCP belgeleri için gerekli altyapıyı tamamladıklarını, yeni tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte belgelendirmenin yapılacağını ifade etti.
Firmalarının 2012’yi yatırım yılı olarak nitelendirdiğini anlatan Bayırlı, "Yeni tesisimize alacağımız makineler için 500 bin liralık yatırım gerçekleştireceğiz" şeklinde bilgi verdi.
Yapacakları yatırımlar sonucunda ihracata yöneleceklerinin altını çizen Bayırlı, hedef pazarları arasında Sri Lanka, Rusya ve Uzakdoğu ülkelerinin bulunduğunu anlattı.
Sektörün sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde tahsişe dikkat çeken Bayırlı, "Zeytinyağındaki tağşişin önlenmesi, geçimini zeytincilikle sağlayan çiftçilere verilen desteklerin arttırılması ve zeytinciliğin modernize edilerek maliyetleri düşürülmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor“ öneresinde bulundu.
Kobiden
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Zeytin, Zeytinyağı, Kızıklı, Zeta Gıda, Hamdi Bayırlı
Zeta Gıda yatırıma yöneldi
Kızıklı markasını satın alarak aynı markayla pazar payını büyüten Zita Gıda, gözünü ihracata dikti.

YORUM EKLE
1
Fazla ‘E’ kemiğe zarar
2
Emsan şıklığı vitrine çıkıyor
3
Yeni Gıda Mevzuatı sektörü nereye götürecek?
4
Filiz’den Mor Çatı’ya destek
5
Porselende 2012 trendi: Kombine Takımlar
6
Lezita bayileri Kuşadası’nda buluştu
7
Markalar tehdit altında!
8
Morphy Richards'tan çorba yapma makinası
9
NAR Gourmet İstinye Park'ta
10
Özsüt’ten Karaorman Krokan!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER