Tukas’ın unlu sef Eyup Kemal Sevinc ile isbirligiyle gelistirdigi “Kozlenmis Patlıcanlı Sos” ile taclandı. “Tukas Kozlenmis Patlıcanlı Sos”, EKS Mutfak Akademisi’nde Nefise Karatay, Sahrap Soysal, Ayse Tuter ve Eyup Kemal Sevinc’in katılımıyla toplu tuketim kanalına yon veren seflere sunuldu.
Yemek kültüründe bir ilk, sos dünyasına bir hediye ve ilk kez bir Türk firması tarafından geliştirilmiş yepyeni bir ürünün doğuşuna tanıklık eden şefler, EKS Mutfak Akademisi’nde düzenlenen “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos” lansmanında buluştular.
“Geleneksel lezzet ve inovasyonu bu sosta buluşturduk.”
“Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos”un bir yenilik olduğunu belirten Tukaş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ, “Türkiye’de ilk kez Tukaş’ın ürettiği ‘Közlenmiş Patlıcanlı Sos’ ile tüketicilere her an elinin altında ve açılır açılmaz tüketime hazır lezzetli bir sos sunuyoruz. Üretim patentini almak için başvuru yaptığımız bu özgün ürünün, tıpkı ketçap ve mayonez gibi tüketicilerin vazgeçemeyeceği bir sos olarak sofralarda yerini alacağına inanıyoruz. Geleneksel lezzet ve inovasyonu bağdaştırdığımız ürünümüz, Sial 2012 fuarında ‘Yeni Ürünler, Yeni Keşifler’ sergisi için seçilen ürünlerden biriydi. Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, bu önemli sergide Türkiye’yi temsil eden tek ürün oldu. Fransa’dan sonra ise Türkiye’de bu ürünümüzü ilk kez Ülkemizin büyük şeflerine sunuyoruz. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini bu tür inovatif yaklaşımlarla tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.
“Lezzet dünyasına Tukaş’ın bir hediyesi”
Tukaş’ın mutfak danışmanı olan ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, Türk damak lezzetine göre ve sos olarak amacına çok uygun bir ürün. Tukaş’ın közlenmiş patlıcanı, piyasadaki muadillerine göre çok iyi bir ürün. ‘Tukaş Közlenmiş Patlıcan, hepimizin sevdiği bir ürün, neden sosunu da üretmeyelim?’ diyerek yola çıktık ve sonuçta lezzet dünyasına Türk mutfağının bir hediyesi olarak katkı sağlayacak ve kullanım kolaylığı olan yepyeni bir sos çeşidi ürettik. Tukaş ile işbirliğimizin güzel bir sonucu olarak inanıyorum ki; Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, birçok tüketici için lezzet sihirbazı olacak.” dedi.
Tukaş’tan leziz bir ilk
Patlıcanın eşsiz lezzeti, Türkiye’de ilk kez Tukaş’ın “közlenmiş patlıcanlı sosu’ ile taçlandı.
YORUM EKLE
1
Tatpare’den yeni bir tat
2
Tamek'ten 5 yıldızlı kahvaltı mönüsü
3
Trakya’dan İstanbul’a ‘Bir Başkentin...
4
Siemens'le kış sağlıklı geçsin
5
Yılbaşı çikolataları Saray’dan
6
Pazarda açıkta satılan yumurta ne olacak?
7
The Marmara Bodrum’da yemek kursları başladı
8
Arzum'un "fırın" tasarımı ödül aldı
9
Kış depresyonundan kurtulabilirsiniz!
10
Piliç eti tüketimi artıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11