Saray global taklitçilere savaş açtı

Bisküvi ve çikolata üretiminde ulusal sınırları aşıp Cidde ve Ukrayna’da üretim gerçekleştiren Saray’ın, dünya liginde markalaşması taklitçilerin gözünden kaçmadı.

Saray global taklitçilere savaş açtı
Son olarak İranlı bir şirket tarafından lezzetinin dışında ambalaj ve logo tasarımıyla birebir taklit edildi. Pazardaki taklitleri için yasal takip başlatıldı.

Türk markaları ekonomik gelişmelerin bir yansıması olarak dünya liginde bilinirliğini artırarak üst sıralara yerleşiyor. Global pazarlara ciddi bir inovasyon çalışması olan ürünlerini ihraç eden markalar, uluslararası pazarda birebir taklit ediliyor. Bisküvi, şeker ve çikolata pazarında bu sene 30 yılını dolduran Saray’ın dünya liginde hızla markalaşmaya başlaması taklitçilerin de iştahını kabarttı.

Önce Mısır sonra İran

Saray’ın en beğenilen ürünlerinin birebir taklitleri bölgedeki yasal boşluklar nedeniyle kontrolsüz bir şekilde üretilmeye devam ediyor. Özellikle Ortadoğu pazarında marka ve logosu ile ambalaj ve şeklinin birebir taklit edilerek piyasaya sunulan taklit ürünleri lezzeti dışında gerçeğinden ayırt edebilmek oldukça zor. Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, taklit ürünlerle ilk olarak Mısır’da ardından İran’da karşılaştıklarını belirterek taklit ürünleri 30 yıl boyunca sergilenen emeğin görmezden gelinmesi olarak tanımladı.

Lezzeti dışında her şeyi aynı

Özdağ, “En sevilen ürünlerimiz, özellikle Ortadoğu pazarında lezzeti dışında her şeyi taklit edilerek satışa sunuluyor. Konuya dair yasal süreci başlatarak satışın durdurulması için girişimlerde bulunduk. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52