Tüketiciye sofrasına koyduğu balın internet üzerinden analiz sonuçlarına ulaşmasına imkân veren sisteme göre her ürünün kendine ait takip numarası olacak. 2 milyon liralık yatırıma mal olan sistem ilk olarak 850 gramlık kavanoz ve 600 gramlık çıt kapak ambalajlarında uygulanacak. Sistem sayesinde tüketici, firmanın internet sayfasına ürünün Holospot kodlarını girerek satın aldığı balın, nereden temin edildiğine, fabrikadan çıkışından sonra hangi noktalardan geçtiğine ve analiz sonuçlarına ulaşabiliyor. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Türkiye'nin dört bir yanındaki arıcılardan topladığımız bal numunelerini analiz ederek doğallığı ve kalitesini 65 ayrı parametrede, milyarda bir hassasiyetle ölçebiliyoruz. Balın kalitesini tadarak ya da başka herhangi bir duyusal özelliğinden anlamak mümkün değil. Balın gerçekliği ve doğallığı ancak bilimsel yollarla ve analiz sonucu ölçülebilir." dedi.
Arife Kabil - Zaman
Raftaki balın kovanını gösterecek
Bal sektörünün öncülerinden Altıparmak Gıda, balın kovandan sofraya gelene kadar geçen sürecin takip edilebileceği 'kalite takip sistemi' geliştirdi.

YORUM EKLE
1
Buzdolabındaki tehlikeye dikkat!
2
Coca Cola’nın içinde ne var?
3
Çay üreticilerinin adresi belli oldu
4
Dr. Oetker’den yepyeni iki lezzet daha
5
Ucuz et projesi hedefine ulaştı mı?
6
Daha sağlıklı ekmek yiyebilmek mümkün mü?
7
Fairy’den Berna Laçin’li Kavurma Şenliği!
8
Fındıkta alan bazlı destek kalksın talebi
9
Fıstığı ‘yer’den kaldırmaya çalışıyor
10
Fransa’da ‘gazlı’ operasyon!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER