Penguen Gıda iç pazarda büyümeye odaklandı

Hazır gıda sektörünün önde gelen firmalarından olan ve ürettiğinin yüzde 50’sini ihraç eden Penguen Gıda, iç pazardaki payını artırmaya yönelik yatırımlarına hız verdi.

Penguen Gıda iç pazarda büyümeye odaklandı
Türkiye’deki satışlarını son 5 yılda iki kat büyüten firma, iç pazardan elde ettiği cirosunu yüzde 25 artırarak 50 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.

Reçel ve konserve üreticisi firma, Bursa’daki 250 bin metrekarelik açık arazi üzerine kurulu 75 bin metrekarelik kapalı alanında, dünya standartlarındaki üretimini sürdürüyor. Penguen’in kavanozda Türkiye’nin en çok tercih edilen lider markası konumunda olduğunu belirten Penguen Gıda Genel Müdürü Aykan Sözüçetin, konserve ürünleri Türkiye’de ilk kez sağlıklı cam kavanozda sunduklarını kaydetti. Sözüçetin, reçel, sebze konserveleri, hazır yemekler, salça, turşu ve dondurulmuş gıda gibi yüzde 100 yerli üretimden elde ettikleri ürün çeşidini her geçen gün zenginleştirdiklerini söyledi. Bugün sekiz bölge müdürlüğü ve 40 bayiden oluşan yaygın dağıtım kanalı ile ürünlerini Türkiye’nin her köşesine ulaştırdıklarını ifade eden Sözüçetin, şunları söyledi: “Firmamızın kuruluş amacı ihracat olduğu için, üretim prosesini ilk günden bu yana Avrupa standartlarında yapılandırdık ve geliştirdik. Satışlarının yüzde 50’sini yurtdışına gerçekleştiren firmamız, sektörünün en büyük ihracatçıları arasında yer alıyor. Ülkemizde makineli tarımın gelişmesine öncülük eden firmamız, yüzde 70’i sözleşmeli olmak üzere yaklaşık 10 bin çiftçiden oluşan ve 40 bin dekar alanı kapsayan ekim alanı ile Türkiye’nin en büyük zirai hammadde alıcılarından biri.”

Sözüçetin, “Son dönemde iç pazardaki payımızı artırmaya yönelik yatırımlarımıza hız verdik ve pazarda son 5 yılda iki kat büyüme gösterdik. Bu alanda yoğunlaşarak iç pazardan elde ettiğimizi ciromuzu yüzde 25 artırmayı ve 50 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Dondurulmuşta yüzde 100 kapasite artışı sağlayacağız”

Ürettikleri ürünleri başta Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç’in yer aldığı 35 ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Sözüçetin, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek ilk yatırımın dondurulmuş gıda üretiminde yüzde 100 kapasite artışı sağlamak olacağını söyledi. Sözüçetin, dondurulmuş gıdada verimi de artıracak olan bu yatırımın 5 milyon liraya mal olacağını ifade ederek, “10 bine yakın çiftçisi ile sözleşmeli tarımın öncülerinden olan Penguen Gıda, verimliliği artırabilmek amacıyla toplam 2 milyon lira tutarındaki ikinci hasat makinesi ve ıspanak makinesini aldı. Diğer yandan domates salçası ve domates ürünleri yatırımına da başlandı. Bu alanda büyümek için yatırımlara bundan sonra da devam edilecek” diye konuştu.

35 ülkeye ihracat yapıyor

Ürettikleri ürünleri başta Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç’in yer aldığı 35 ülkeye ihraç ettiklerini kaydeden Aykan Sözüçetin, satışlarının yüzde 50’sini yurtdışına gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52