Papağan ayda 5 milyon çerez satıyor

Papağan Kuruyemiş, 3.6 milyar lira büyüklüğündeki sektöre 43 çeşit ürün sunuyor. Son dönemde meyveden çerezlik işine yoğunlaşıyor

Papağan ayda 5 milyon çerez satıyor
Ay çekirdeğinden fındığa, fıstıktan kuru üzüme, fındıktan kabak çekirdeğine, yer fıstığından leblebiye dek zengin bir yelpazede paketlenmiş kuruyemiş üretiyor. Emekçioğlu Grubu, Papağan'ı 2002 yılında satın almış. Grubun başka sektörlerde de faaliyeti var. Papağan'ın başında dört ortak kardeşten en küçüğü Kani Emekçi var. Yönetim Kurulu’nda ağabeyi Latif Emekçi'nin yanı sıra profesyonel yönetici olarak Faruk Eskici yer alıyor.

Şirketin üretimi Çorlu'da. Merkez yönetimi ve dağıtımı ise İstanbul Mahmutbey'de bulunuyor. Tekirdağ Çorlu'daki tesis 40 bin metrekare açık ve 9 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Şirketi anlatan Genel Müdür Yardımcısı Ali Murat Çakan, "En yeni teknolojiyi kullanıyoruz. Üretimimiz Avrupa standartlarına uygun, hijyenik ortamda gerçekleştiriyor" dedi.

Önce sektörden söz edersek. Türkiye bu sektörde oldukça iyi durumda. Çerezlik kuruyemiş sektörünün büyüklüğü 3.6 milyar lira olarak veriliyor. Sektörde 147 üretici var. Ali Murat Çakan, "Bunların 6'sı ulusal çapta üretici, 3'ü öncü şirket. Biz bu üç içinde yer alıyoruz" dedi. Sektörün iyi durumda oluşunun başka bir kanıtı daha var; Türkiye'de kişi başına tüketim 3.5 kilogramda. En yüksek tüketim de İran'da ve kişi başına 4 kilogram tüketim var. Çerezlik kuruyemiş batıda pek tüketilmiyor. Doğu ülkelerinde tüketimi fazla… Türkiye en yüksek tüketim yapılan ilk birkaç ülke arasında yer alıyor. Ali Murat Çakan, "Türkiye; İran, Lübnan ve Yunanistan'la birlikte dünyada en çok kuruyemiş tüketilen ülkelerden biri" dedi.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52