Özsarı Bulgur dünyaya açılıyor

Özsarı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, yıllık 50 bin ton olan üretimlerinin yüzde 20'sini ihraç ettiklerini söyledi.

Özsarı Bulgur dünyaya açılıyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 1978 yılından bu yana faaliyet gösteren Özsarı Gıda Sanayi, dünyanın pek çok ülkesine ürün ihraç ediyor. İhracatın kendileri açısından oldukça önemli olduğuna değinen firma sahibi İbrahim Sarı, yıllık 50 bin ton olan üretimlerinin yüzde 20'sini ihraç ettiklerini söyledi.

10 bin metrekaresi kapalı toplam 20 bin metrekare alana sahip olan fabrikalarında başta bulgur ve kırmızı mercimek olmak üzere bazı bakliyat ürünlerini ürettiklerini belirten Sarı, Amerika, AB ve Ortadoğu ülkelerinde bulunan 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Fabrikalarında Özsarı, Sarılar, Belkıs ve Sahra markalarıyla üretim yaptıklarını açıklayan Sarı, "Gıda sektörünün insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle üretimlerimizde TSE ISO 22000 ve TSE ISO 9000 kalite sistemine sahibiz. Biz ürünlerimizde kaliteye olduğu kadar aynı zamanda hijyene de önem veriyoruz" dedi.

1997 yılında kapalı devre kurutma sistemine geçen ilk bulgur tesislerinden birisi olduklarını açıklayan Özsarı, "Paketleme öncesi son kontrolleri Z4 serisi, Sortex ve taş ayırıcı cihazlar tarafından içerisindeki yabancı renk ve cisimlerden arındırarak paketleme işlemine hazır hale gelmektedir" diye konuştu.
Kaliteden asla ödün vermeyeceklerini söyleyen Özsarı, sözlerine şöyle devam etti: "Ar-Ge ve makineleşmeye çok önem veriyoruz. Böylelikle ürün çeşitliliğimizi artırarak 12 çeşit bulgur üretmeye başladık. Ayrıca, hazır çiğköfte seti ve mercimekli köfte setleri ile ev hanımlarına mutfaklarda büyük kolaylık sağladık. Üretimini yaptığımız 12 çeşit bulgur ile yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

Bulgurun faydaları hakkında bilgiler veren Özsarı, "Bulgur, içerdiği folik asitten dolayı, çocuklar ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir. Doymamış yağa sahip olan bulgurun yağ oranı düşüktür. Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler" diyerek sağlığını düşünen herkesin bulgur tüketmesi gerektiğini vurguladı.
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52