Özellikle bir porsiyon büyüklüğündeki dilim kalkan 10 TL civarı bir fiyat ile tüketiciye ulaşıyor. Taze ya da donmuş, dilim ya da bütün Norveç Kalkanı ile balık severler, kalkan lezzetinden mahrum kalmayacak.
Türk denizlerinin değerli balıklarından Kalkanın gittikçe azalması, alternatif Kalkan Balıklarının sofralarımızı süslemesine olanak sağlıyor. Norveçten ithal edilen Kalkan balığı, tüm özellikleri ile yerli kalkanın yerini almaya başladı. İkea, Macrocenter, Metro gibi marketlerde kolaylıkla bulunabilen Norveç Kalkanı, yıl boyunca sürekli bulunabilir olması nedeniyle de her mevsim tüketilmeye uygun bir balık.
Derin suları seven ithal Kalkanın besin değerleri de sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal özellikleri taşıyor. Omega -3 değerleri de yüksek bir balık olan ithal kalkanın 100 gramı, 2gram yağ, 0,1 gram karbonhidrat, 16 gram protein içeriyor. Dünyada yetiştirilen en iyi kalkan olan Norveç Kalkanı, soğuk ve temiz sularda yetişiyor. Özel çiftliklerde yetiştirilen Norveç Kalkanı daha uygun ve öngörülebilir fiyat garantisi ile zincir mağazalardaki raflarda yerini aldı.
Norveç Kalkanlı Tarifler:
Kalkan Tava (en çok tercih edilen pişirme şekli)
Malzemeler; 1 adet dilimlenmiş kalkan, bir su bardağı un, yarım limon, yarım fincan zeytinyağı, karabiber, tuz ve kızartma için mısır ya da ayçiçek yağı.
Yapılışı: Kalkan balığı dilimleri, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuz ile en az yarım saat marine edilir. Marine edilmiş balık, una bulanır. Fazla un silkelenir. Kızdırılmış yağda altın sarısı olana kadar pişirilir.
Limonlu Kalkan
300 gr derili kalkan fileto 250 derece fırında 8 dk pişirilir. Sos: Biber, kesilmiş soğan, Frenk soğanı 100 gr tereyağında pişirilir. Baharat eklenir. İstenilen derecede limon suyu ilave edilir. Balık tepsiden çıkarılır ve derisi alınır. Sos üstüne dökülür. Yeşil salata ve kızarmış patates ile servis edilir.
Domatesli Kalkan
450gr bütün kalkan 12 dk. Haşlanır. Tepsiye çıkarılır. Derisi ve kılcıkları alınır. Domates sos eklenir. Pilav ve kızartılmış kuşkonmaz ile servis edilir.
Sebzeli Kalkan
400 gr derisiz kalkan yağda her iki yüzü de 3-4er dakika olacak şekilde kızartılır. 2 diş sarımsak, 1 soğan, 1 kırmızı biber, 1 kabak, 1 patlıcan, 1 adet büyük domates yağda 5 dk kızartılır. İstenilen kadar fesleğen ilave edilir. Tabağa alınır. Kızarmış kalkan üzerine konur. Üzerine garnitür olarak az miktarda zeytinyağı, deniz tuzu ve fesleğen ilave edilir.
Norveçli kalkan balıkseverleri cezbediyor
Alarko-Leröy tarafından ithal edilen Norveç Kalkanı dilimli ve taze olarak marketlerde tüketici ile buluşuyor.
YORUM EKLE
1
EFFIEden Tikveşliye bronz ödül
2
Yaza Yörsan lezzetleriyle merhaba deyin
3
Rusya'da gıda fiyatları yükseliyor
4
Hakkını arayan tüketici sayısında artış var
5
RTB Başkanı'ndan kaçak çay çıkışı
6
Mera Kanunu et fiyatlarına yarayacak!
7
Mamacılar dernek kurdu
8
Haftada en az 2 kere balık tüketin
9
Türkiye nüfusunun yüzde 17,2'si obez!
10
Beyaz Et Sektörü baltalanıyor iddiası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12