Meysu gazlı içecekleri pet şişeye taşıdı

Gazlı içeceklerde pet şişe yatırımını tamamlayan Gülsan, Meysu markası ile teneke kutudan sonra, pet ambalajda pazarda yerini aldı.

Meysu gazlı içecekleri pet şişeye taşıdı
Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, 2008 yılında adım attığı gazlı içecekler pazarındaki hızlı büyümenin ardından yeni yatırımını tamamladı. 1.5 milyon Euro’luk makine yatırımı ile Meysu adı ile gazlı içeceklerde Türkiye ve yurtdışı pazarında iddialı olan Gülsan Gıda, şimdi de 3 milyon Euro’luk ek yatırım ile Meysu markalı gazlı içecekleri pet şişelerde tüketici ile buluşturdu. Teneke kutuda yaşanan talep artışının ardından alınan yatırım kararı ile Meysu gazlı içecekler 0.25, 1, 1.5 ve 2.5 litrelik pet şişelerde tüketicinin büyük beğenisini kazandı.

1 AYDA 3 MİLYON ADETLİK SATIŞ

Meysu, gerçekleştirdiği son teknoloji pet şişe yatırımı ile gazlı içecek kategorisinde yapacağı atılım ile ciro hedefini de büyüten Gülsan, bu yatırımın yıllık cirosuna 10 milyon liralık ek katkı yapmasını öngörüyor. Yıl sonu için 120 milyon dolarlık ciro öngören Gülsan, temmuz ayı başında başladığı pet şişe yatırımında 3 milyon adetlik satış gerçekleştirdi. Teneke kutuda gazlı içeceklerde yakalanan başarının ardından dünyada bu alandaki talepten yola çıkarak gerçekleştirilen pet şişe yatırımı hakkında bilgi veren Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, “Meysu’nun gazlı içeceklerde teneke ambalajda gösterdiği başarı ve Meysu’nun marka bilinirliği bizi pet yatırımına yöneltti. Bu alanda da tüketicinin beğenisi kazandık. Bu yatırım ciromuza 10 milyon liralık katkı sağlayacak” diye konuştu.

2012’DE İHRACAT YÜZDE 20 ARTACAK

Gazlı içeceklerde Meysu markası ile ihracatta da hedef büyüttüklerini belirten Güldüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İhracatta aktif olduğumuz 60 ülke başta olmak üzere yeni distribütörlükler oluşturacağız. Pet şişe yatırımı ile birlikte 2012 yılında gazlı içecek ihracatta yüzde 20 artış öngörüyoruz. Meysu, dünyanın her ülkesine imza atmak gibi bir hedefimiz var. Bugün, Fildişi Sahillerinde içilen tek Türk kola markası olma özelliğine sahip olan Meysu, Fildişi Sahilleri’nden Fransa’ya, Irak’tan Batı Afrika’ya kadar kola ihracatı yapıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52