Kombassan iştiraki Komgıdanın, sektöründe elde ettiği başarıyı iki yeni yatırımla perçinlediğini söyleyen Genel Müdür Fatih Doğan, şirketin toplam 18 milyon TLyi bulan yatırımla damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesislerini faaliyete geçirdiğini ifade etti.
Kombassan'ın gıda alanındaki yatırımlarından olan Komgıdanın, halen 390 kişiye istihdam sağladığını ve 76 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 1 milyon 100 bin metrekare alana sahip tesislerinde Golda ve Melda markaları ile üretim gerçekleştirdiğini aktaran Komgıda Genel Müdürü Fatih Doğan, Makarna, bisküvi, un, irmik ve bakliyatın yanı sıra hayvancılık tesisi yatırımlarıyla da bölgede söz sahibi olmayı hedefleyen Komgıda, Japonya dahil 84 ülkeye ihracat yapıyor dedi.
Mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, Golda ve Melda markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi yapan Komgıdanın, yeni yatırımla İç Anadolu Bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil ettiğini kaydeden Doğan, Bakliyat tesisimizdeki çalışanlarımızla beraber Karamanda çalışan sayımızı 400ün üzerine çıkardık. Komgıda, sağladığı yüksek istihdamla Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğü tarafından İstihdama En Çok Katkı Sağlayan Firma ödülüne layık görüldü. 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenebilecek bilgisini verdi.
Goldanın 2012 yılı içinde, 12 milyon 581 bin 337 kilogram makarnalık buğday, 1 milyon 42 bin 860 kilogram ekmeklik buğday tescil ettirdiğini bildiren Doğan, Golda ayrıca, 43 milyon 599 bin 602 kilogram makarna, 4 milyon 461 bin 244 kilogram bakliyat, 1 milyon 149 bin 484 kilogram irmik, 12 milyon 246 bin 241 kilogram un, 306 bin 485 kilogram bisküvi tescil ettirerek Karaman ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı ifadesini kullandı.
Fatih Doğan, hayvancılık ve bakliyat alanındaki yatırımlarının 18 milyon TLyi bulduğunu belirterek, şöyle devam etti: Komgıda, Karamanın Kâzımkarabekir ve Konyanın Karapınar ilçelerinde yapılan yatırımla, 22 bin metrekaresi kapalı ve yarı açık olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancılık tesislerinde, bugün itibarıyla bin 700 baş damızlık süt sığırı ve bin 600 dekar alanda ise yem bitkisi yetiştiriciliği yapıyor. Önümüzdeki günlerde damızlık hayvan sayısını da kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.
Müslüman yoğunluklu pazarlarda daha etkin olacağız
Fatih Doğan, Uluslararası Helal Konseyi tarafından akredite edilmiş, helal gıda ve helal sertifikalandırma derneği olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından almış oldukları Helal Gıda Sertifikasının büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu belge ile Müslüman yoğunluklu pazarlarda daha etkin olacaklarını dile getiren Doğan, şunları ifade etti: Golda ve Melda markalarıyla üretim yapan makarna, un, irmik ve bakliyat fabrikalarımız için alınan Helal Gıda Sertifikası, ulusal ve Müslüman yoğunluğunun bulunduğu uluslararası pazarlarda her geçen gün daha da fazla aranan ve tercih edilen bir belge olmaya devam ediyor. Komgıda olarak almaya hak kazandığımız Helal Gıda Sertifikası ile birlikte tüketici güveninin artması, uluslararası pazarlara giriş kolaylığı, perakende dağıtımı ile güçlü bağlar kurma, şeffaflık, üretim verimliliğinin artırılması, önemli gıda risklerinin minimize edilmesi, iç süreçlerin etkili kontrolü ve hata yapma riskinin minimize edilmesi, gıda güvenliğine proaktif bir yaklaşım getirilmesi gibi artılar elde edeceğiz. Ayrıca, uluslararası kabul görmüş BRC ve IFS Gıda Güvenliği standartlarında üretim yaptığımızı belgelemek için de çalışmalara başladık. Kısa süre içinde bu çalışmaların neticelerini de almayı umut ediyoruz.
Türkiyede ilk glutensiz meyveli irmiği Golda üretti
Golda olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almakta olduklarını ifade eden Fatih Doğan, Glutene karşı alerjisi olan çölyak hastaları, ömür boyu buğday, arpa ve çavdardan imal edilen ürünleri tüketemiyor. Bu nedenle firma olarak bu konuda hassas davrandık. Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiyede ilk olarak glutensiz meyveli irmiği ürettik. Buna ilave olarak yine glutensiz un üretimini gerçekleştirdik. Bu ürünlerimizden dolayı gayet olumlu tepkilerle karşılaştık.
Glutensiz ürünlerimizin insanımızla buluşmasına vesile olduğu için Türk Kızılayına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çölyak hastalarından gelen önerilerle Ar-Ge çalışmalarına devam ediyoruz. Komgıda olarak insan sağlığı için birçok değerli proje üzerinde de çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz ifadesini kullandı.
kobiden.com
Komgıda bakliyat yatırımıyla atağa kalktı
Komgıda, 18 milyon TLyi bulan yatırımla damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesislerini faaliyete geçirdi.
YORUM EKLE
1
Ganik Şekerleme organik marmelat üretecek
2
Et sanayi sektörü Konya'da buluşacak
3
Hayvan yeminde doğal antibiyotik
4
Sıcak bir şifa kaynağı: Tarhana
5
Ünlü İlahiyatçıdan ezber bozan açıklamalar
6
Elvan ve İTÜ Ar-Ge için anlaştılar
7
Armutlu Un perakende pazarına giriyor
8
Ünlü şef Türk Mutfağını dünyaya anlatacak
9
Wal-Mart'ın saatlik kazancı 2 milyon dolar!
10
Çam balı üretimi altın yılını yaşıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11