Binka Bağırsak Ltd. Şti. Müdürü Abdurrezzak Kayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB ülkelerinde yaşayan Türklerin yoğun talebine rağmen yasaklar nedeniyle buraya kokoreç gönderemediklerini söyledi.
Kullandıkları kuzu bağırsaklarını kokoreç yerine sosis kılıfı şeklinde işleyerek Avrupa pazarına sunmaya başladıklarını dile getiren Kayalı, "Sosis kılıfı yapmak için tuzlanmış veya dondurulmuş kuzu bağırsaklarını önce 12 saat soğuk suda bekletip yumuşatıyoruz. Daha sonra, el işçiliğiyle bağırsağın üzerindeki ileum tabakası bağırsaktan ayırıyoruz. Günde 100 bin metreye yakın bağırsağı bu şekilde sosis kılıfı haline getirerek Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya gönderiyoruz" dedi.
Aylık 80 bin kuzu bağırsağını işleyerek 350 bin avro kazandıklarını belirten Kayalı, firmanın hedefinin ise her ay 1 milyon avroluk ihracat olduğunu söyledi.
aa.com.tr
Kokoreçi "kılıfına" uydurdu
Kuzu bağırsağını sosis kılıfı haline getiren kokoreç üreticisi firma, Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya ihracat yapmaya başladı.

YORUM EKLE
1
Fındık tıp alanında literatüre girdi
2
Kahve ve yeşil çay felç riskini azaltıyor
3
Süt piyasasına müdahale edilecek
4
Organik üründe istismar iddiası!
5
Her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor
6
'Mantarı günlük tüketin'
7
Kirazın kilosu, cumhuriyet altını ile yarışıyor
8
Okul sütünden sonra ev yemeği mi geliyor?
9
Pazarcı AVM'ye kurban mı ediliyor?
10
Aş erenler için 70 liradan satışta
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER