Antalyada, 20 -23 Şubat tarihleri arasında organize edilen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'nda ürünlerini tanıtan firma, lezzet avcılarını Ajinomoto markalı Umami çeşnisi ile tanıştırdı.
Besinlerin benimsenmesindeki önemli öğeler, temel tatlar adı verilen, "tatlı" "ekşi", "tuzlu" ,"acı" ve "umami"dir. Temel tat, öteki tatların kombinasyonuyla oluşturulamayacak, bağımsız bir tattır. 1908'de Japon bilim adamı Dr. Kikunae Ikeda tarafından keşfedilen Umami dünya gastromoni çevrelerinde 5.tat olarak yerini aldı. Günümüzde artık, tatlı, acı, ekşi ve tuzlunun yanı sıra beşinci temel tat olarak kabul ediliyor.
1909 yılından bu yana faaliyet gösteren asırlık firma Ajinomoto, "Gıda, Sağlık ve Yaşam için, daha iyi bir hayata hizmet etme vizyonu ile dünya çapında üretim yapıyor.
Ajinomoto Türkiye Genel Müdürü Mr. Yasuhiro Fujikatsu; 104 yıllık tarihi, Dünya üzerinde 103 fabrika ve 1700den fazla AR-GE çalışanı ile 130 ülkede faaliyet gösterdiklerini, Türkiye pazarına çok önem verdiklerini ve önümüzdeki süreçte yeni büyüme hedeflerinde değindi.
Ajinomoto, Antalyadaki fuarda, Türkiyede yaşayan ve çok sevilen Japon oyuncu Ayumi Takano ile ziyaretçilere yönelik sunumlar gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören sunumlarda standı ziyaret edenler, Ayuminin hazırladığı Türk yemeklerini Ajinomoto Umami Çeşnisi ile test etme imkanı buldu.
En temel etkisi bir yemeğin tadını dengeleyerek bütünleştirmesi olan umami çeşnisi çok sayıda gıdanın lezzetini arttırıyor. FDA onaylı bir ürün olan Ajinomoto Umami, glutamat olarak bilinen, glutamik asit tuzlarının kolaylıkla iyonize olarak aldığı karakteristik bir tat ve mevcut tatların yoğunluğunu ve dolayısıyla lezzetini artırıyor. Bu nedenle de Japon mutfağının yanı sıra diğer ülke mutfakları tarafından da tercih ediliyor.
DÜNYADA AJINOMOTO
1909 yılından beri, 104 yıllık bir tarihe sahip olan Ajinomoto, Dünya üzerinde 103 fabrika ve 1700den fazla AR-GE çalışanı ile 130 ülkede faaliyet göstermekte ve Gıda, Sağlık ve Yaşam için çalışarak yarınlar için daha iyi bir hayata hizmet etme vizyonu ile dünya çapında üretim yapmaktadır.
Japon gıda devi Türkiye pazarına girdi
Dünyanın gıda ve baharat devi, Japonya'nın 1 numaralı gıda firması Ajinomoto Türkiye pazarına giriş yaptı.
YORUM EKLE
1
Ballı Tarifler Workshopları başlıyor
2
Çiftçiye cansuyu gibi destek ödenecek
3
Yabancı markaların Türkiye yarışı
4
Tarım arazilerine yeni düzenleme
5
Körfez sermayesine yatırım çağrısı yaptı
6
Önen Dardanel'i satmaktan vazgeçti
7
Akdeniz mutfağı hayat kurtarıyor
8
630 kilo at etini millete yedirdiler!
9
Finike Portakalı tehdit altında
10
TÜİK hesabı çiftçiyi mağdur ediyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11