İtalyan sosları Türk sofralarında

Barilla, kısa bir süre önce Rubbiano’da açtığı yeni sos fabrikasında ürettiği soslarıyla İtalyan mutfağının en özel lezzetlerini Türk sofralarına taşıyor.

İtalyan sosları Türk sofralarında

İtalyan mutfağının Türkiye’deki en önemli temsilcisi ve Akdeniz tipi beslenmenin öncüsü Barilla, yenilikçi ve farklı ürünleriyle tüketicilerle buluşmak için yatırımlarını sürdürüyor. 8 Ekim’de düzenlenen törenle İtalya Başbakanı Mario Monti tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Rubbiano Sos Fabrikası ile Barilla, mutfak zevki ve gelenekleriyle tanınan Parma’daki “Gıda Vadisi”nin leziz domatesleri ve mis kokulu taptaze fesleğenlerini makarna severler için benzersiz soslara dönüştürüyor.

İçeriğinde hiçbir katkı maddesi bulunmaksızın, “İtalya’nın en büyük mutfağında” üretilen bu soslar yüzde yüz İtalyan ve yüzde yüz doğal. Fabrikanın 15 bin metrekarelik kapalı alanında üretilen sosların en önemli özelliği kullanılan malzemelerin tazeliği ve lezzeti. İtalyan tariflerinin en önemli malzemeleri olan domates ve fesleğenler tamamen yöreden temin ediliyor ve tazeyken kullanılıyor. Öyle ki, soslarda kullanılan bu iki temel ürün yetiştirildikleri tarladan yüksek teknolojinin son örneği olan bu fabrikaya birkaç saat içinde ulaşabiliyor. Böylece daldaki tazeliklerini ve lezzetlerini kaybetmeden mükemmel bir tarif olarak sofralara ulaşabiliyorlar.

Dünya makarna pazarında lider konumda olan Barilla’nın, makarnanın anavatanı İtalya’nın Parma kentinde Barilla mühendislerinin tasarımları ve en gelişmiş teknolojilerin kullanımıyla üretime geçen bu en yeni tesisinde tamamen çevre dostu teknolojiler kullanılıyor. Su tüketiminin yarı yarıya, karbon salınımının da %32 oranında azaltıldığı tesisin şu anki kapasitesi yıllık 35 bin ton. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında yıllık 60 bin ton sos üretebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52