Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) başvurarak, et ve et ürünlerini denetime sokan İkbal Gıda, TS OIC/SMIIC standartlarına göre TSE Helal Gıda Uygunluk Belgesi'ni almaya hak kazandı. Kendi sektöründe ürünleri için bu sertifikayı alan ilk marka olan İkbal, İslami koşulların büyük önem taşıdığı gıda güvenliğinde de örnek bir marka olarak dikkat çekti.
Tüm dünyada 800 milyar dolar olarak tahmin edilen helal ürün pazarı ile ilgili çalışmalarını sürdüren marka, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TSE'nin görevlendirmiş olduğu uzman bir ekip tarafından sıkı bir denetimden geçti ve TS OIC/SMIIC standartlarına göre, TSE Helal Gıda Uygunluk Belgesi'ni almaya hak kazandı.
İkbal Gıda Genel Müdürü Sedat Patlar, "Türkiye'de nihai ürün için ilk kez İkbal tarafından alınan bu belge güvenli ve sağlıklı gıda tüketimi açısından giderek daha da önem kazanacaktır" dedi.
Tüketici güvenle alabilecek
Helal Gıda standartlarında öngörülen muayene ve deneyler; İkbal'in kırmızı et ürün grubundan dana ve gövde etleri (karkas), parçalanmış ve parçalanmamış dana çiğ kırmızı et, fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk ürünlerini kapsıyor. Depolanan, teşhir edilen, satılan ürünlerin helal olarak sınıflandırılması;
temiz ve hijyenik vakumlu olarak müşteriye arz edilmesinin ön koşul olduğu belgelendirmede ürün etiketlerinin de doğru işaretlenmesi denetimlerde aranan en önemli unsurlar arasında yer alıyor.
İkbal, bir yıl geçerliliği olan bu belge kapsamında, her yıl aynı denetimlerden bir kez daha geçecek ve tüm ürünlerini bu belge kapsamında denetime sokacak.
Bu yıl başında; gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir çerçeve oluşturan ve gıda güvenliğinin gelişmesine katkıda bulunan İngiliz Perakendeciler Birliği – BRC'den de (British Retail Concorcium) 'A Notu' ile maksimum uygunlukla geçen marka, bir gıda markasının sahip olması gereken önceliklerini ve gıda güvenliği konusundaki hassasiyetini elde ettiği sertifikalarla da gösterdi.
Kobiden
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Helal potasına İkbal de girdi
İkbal Gıda, TS OIC/SMIIC standartlarına göre TSE Helal Gıda Uygunluk Belgesi'ni almaya hak kazandı.

YORUM EKLE
1
Türkiye’nin GDO ile imtihanı!
2
Meyve mi yiyoruz, kimyasal mı?
3
Osmanlı lezzetleri ve imkânsız aşk!
4
Sadece çocuklara özel lezzetler
5
Soyulmuş soğan da ‘Reis’ oldu
6
Sektörden Nuri Çomu’ya anlamlı ödül!
7
Tarım istihdamı sağlam!
8
Süt ihalesinde son teklif alındı
9
AVM'lere yeni düzenleme geliyor!
10
Korozo Grup’tan istihdam müjdesi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER