Haşhaşlı lokum devri

Afyonkarahisar'da 130 yıldır lokum yapan Altınay Şekerleme, haşhaşlı lokum üretti.

Haşhaşlı lokum devri


Afyonkarahisar'da 130 yıldır lokum yapan Altınay Şekerleme, haşhaşlı lokum üretti. Lokum ve şekerleme üretiminde 5. kuşağın görev aldığını ifade eden İrfan Altınay, "Aile olarak yaklaşık 130 yıldır lokum ve şekerleme sektöründe hizmet veriyoruz.  100'ün üzerinde lokum çeşidi, 200'ün üzerinde de şekerleme çeşidi üretiyoruz" dedi.

Lokumu, Afyonkarahisar'ın kültürel değerlerinden olan haşhaşı da ekleyerek, yeni bir tat oluşturduklarını açıklayan Altınay, "Haşhaşlı lokumun, bu sektördeki bir açığı kapatacağını düşünüyorum. Çünkü müşterilerimizden, özellikle de Afyonkarahisar dışındaki müşterilerimizden neden haşhaşlı lokumunuz yok diye tepkiler geliyordu. Bu ürünümüzle bunu ortadan kaldırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Haşhaşlı lokum üretimine yeni başladıklarını ifade eden İrfan Altınay, "Lokumun içinde özel bir haşhaş ezmesi bulunuyor. Dışı ise haşhaş taneleriyle kaplandı. Haşhaşlı lokumu tadanlar değişik bir tatla karşılaştıklarını belirtiyor, lokumu güzel buluyor" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52