Geleneksel Türk mutfağının temsilcisi Filiz makarnanın marka yüzü şef yazar Ebru Omurcalı’nın Anadolu’yu bir uçtan bir uca gezeceği etkinlikler serisinin ilki 20-23 Şubat tarihleri arasında Mardin ve Diyarbakır’da, makarna severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Mardinli ve Diyarbakırlı hanımlar başta olmak üzere, ziyaretçilerin sıcak ilgisiyle gerçekleşen etkinliklerde; katılımcılar sürpriz hediyeler eşliğinde, hem şef yazar Ebru Omurcalı ile sohbet etme hem de yörelerinin bilindik lezzetleriyle yeniden yorumlanan çok özel makarnaları tatma fırsatını elde ettiler.
İlk etabı Mardin ve Diyarbakır’ın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen etkinliklerde şef yazar Ebru Omurcalı Mardin’de geleneksel Mardin Mutfağı lezzetlerinden Havuçlu Haşu Pilavı ve Alluciye’yi, Diyarbakır’da da yörenin sevilen tatları Ayva Aşı ve Livinç Aşı Çorbası’nı kendine has yorumuyla ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Filiz’in marka yüzü Ebru Omurcalı’nın yöresel tariflerle hazırladığı birbirinden lezzetli makarnalar ile bir sonraki durağı Mart ayında Adana ve Gaziantep olacak. Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı birlikteliğinin yöresel tatları makarna ile buluşturarak Anadolu’nun diğer şehirlerini ziyarete devam edeceği açıklandı.
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 09:26