Eker sütlü tatlıları ile Ramazan’da sofralarda

Süt ve süt ürünleri alanında 34 yıldır hizmet veren Eker Gıda, Ramazan’da da tatlı severlere damak zevkinden ödün vermeden sağlıklı tatlar sunuyor.

Eker sütlü tatlıları ile Ramazan’da sofralarda
İftardan birkaç saat sonra tüketilen 150 gramlık bir porsiyon Eker sütlü tatlı, Ramazan’da duyulan tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde gideriyor.

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği üyesi diyetisyen Canan Aksoy, bu yıl günde ortalama 16 saat oruç tutulacak olan Ramazan ayında, hem daha az şeker içeren hem de daha az ya da hiç yağ barındırmayan sütlü tatlıların, diğer tatlı çeşitlerine göre kan şekerini daha kolay düzenleyeceğini söylüyor.

Yatma vaktinin, bu yıl geç saatte yapılacak iftardan kısa bir süre sonra gelecek olması nedeni ile iftardan sonra sindirimi daha kolay olan meyve ya da sütlü tatlıları önerdiklerini belirten Aksoy,  sütlü tatlıların, fosfor ve B vitaminleri açısından zengin oldukları için de diğer tatlılardan daha besleyici olduğuna ve 150 gramlık bir sütlü tatlının, günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşıladığına dikkat çekti.

2007 yılından beri sütlü tatlı ürettiklerini belirten Eker Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, bütün ürünleri ile 11 ayın sultanı Ramazan’a hazır olduklarını ifade ederek, “Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak, Ramazan’da özellikle supangle, keşkül, sakızlı muhallebi, tavuk göğsü ve sütlaç çeşitlerimizi içeren hafif ve besleyici ürünlerin tüketilmesini öneriyoruz. Tüm ürünlerimizi Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52