Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı Günaydın Ete talip olduklarını belirterek, Sadece Günaydın ile değil birkaç yerle daha görüşmelerimiz var. Burada önemli olan bizim perakende sektörüne giriyor olmamız dedi.
Esas Holding yiyecek sektörüne Günaydına ortak olarak adım atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konunun bir ekonomi dergisi tarafından dile getirildiğini hatırlattığımızda Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Günaydın Et ile görüştüklerini doğruladı. Ali Sabancı, şunları söyledi:
Sadece Günaydın ile değil birkaç yerle daha görüşmelerimiz var. Burada önemli olan bizim perakende sektörüne giriyor olmamız. Aslında Pegasus ile yılda 15 milyon kişi taşıyarak o işi zaten yapıyoruz. Türkiyede orta sınıf çok büyüyor ve biz de önümüze çıkan fırsatlara bakıyoruz. Her yıl yeni yeni sektörleri ve şirketleri değerlendiriyoruz. Sadece geçen yıl 190 ayrı şirkete baktık.Günaydın Et ve Restaurantları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ise konuyla ilgili şunları söyledi: Türkiyenin önde gelen işadamlarından Esas Holding Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile görüşmelerimiz ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Konu ile ilgili henüz netleşen bir durum yok. 2014 yılı içerisinde sürecin gelişimi ile ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır.
REKABET GİDEREK HIZLANDI
Türkiyede et restoranları furyası dünyaya göre geç başlasa da bu alanda rekabet son dönemde çok hızlandı. Sektörde özellikle Nusr-Et ve Günaydın Etin rekabeti dikkat çekici. En son Doğuş Grubunun Nusr-Etin yüzde 50sine ortak olmasıyla rekabet hızlanmıştı. Günaydın ve Nusr-Et özellikle Etilerdeki şubelerinde büyük cirolara ulaşıyor. Etilerde 3 restoranı bulunan Günaydın Et ve Nusr-Et bu mağazalarda günlük toplam 150 bin lira ciro yapıyor.
Türkiye genelinde 45 şubesi bulunuyor
İstanbul Bostancıda küçük bir kasap dükkânı ile yolculuğuna başlayan Günaydın Et bir merkez lojistik ve 45 şube ile yoluna devam ediyor. Balıkesir Gönende bulunan çiftliğinde kendi etini yetiştiren Günaydın, özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu alışveriş merkezlerinde ve trafiği yoğun caddelerde restoran işletmeciliği yapıyor. Günaydın Et, Köfte-Döner, Kasap-Steak House, Kebap-Restaurant, Günaydın Burger olmak üzere 4 farklı mağazacılık konseptinde perakendecilik sektörüne hizmet veriyor.
hurriyet.com.tr
Ali Sabancı Günaydına ortak oluyor
Ünlü iş adamı Ali Sabancı, son yılların başarılı markası Günaydın Ete talip olduklarını ifade etti.
YORUM EKLE
1
ESK kırmızı et fiyatına zam yaptı
2
Sonbaharda sağlığınızı koruyun!
3
Domates fiyatları tavan yaptı!
4
Zeytinyağında "fırsat treni" nasıl kaçırıldı!
5
Komgıda bakliyat yatırımıyla atağa kalktı
6
Ganik Şekerleme organik marmelat üretecek
7
Et sanayi sektörü Konya'da buluşacak
8
Hayvan yeminde doğal antibiyotik
9
Sıcak bir şifa kaynağı: Tarhana
10
Ünlü İlahiyatçıdan ezber bozan açıklamalar
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11