Unilever'den yapılan açıklamaya göre, Konya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrika, Unileverin Çorludaki fabrikasını tamamlayan bir tesis olacak. Konya Fabrikası, tüm dünyada Unileverin 35inci dondurma üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.
Unileverin Konya Fabrikası, yağmur suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri düzeyde çevre sistemlerini uygulayarak dünyadaki ilk Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikalı dondurma fabrikası olmayı hedefliyor. Fabrika ayrıca, ilk gününden itibaren "sıfır katı atık" hedefini gerçekleştirdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Unileverin 190ı aşkın ülkede hizmet verdiğini ve Türkiyedeki geçmişinin 100 yıl öncesine dayandığını belirterek, bu fabrika yatırımının genel olarak Türkiye ekonomisine önemli bir katkı olmasını umduklarını ifade etti. Algida Konya Fabrikasının, modern altyapısı, ileri teknoloji donanımı ve LEED sertifikası hedefiyle geleceğin dondurma fabrikası olma yolunda ilerlediğini dile getiren Seçkin, bu yatırımın Unileverin Türkiye ekonomisinin gelişimine güveninin de somut bir göstergesi olduğunu bildirdi.
Algida Konya üretime başladı
Algida, geçen yıl temelini attığı ve 95 milyon avronun üzerinde yatırım yaptığı Konya'daki dondurma fabrikasını faaliyete geçirdi.
YORUM EKLE
1
Aydın'da "İncir Çalıştayı" yapıldı
2
Çeltik üreticisi endişeli!
3
Bilecik'te kış hazırlıkları başladı
4
Türk mutfağı sınırları aştı
5
En kaliteli dondurma bu sütten yapılıyor
6
Destek kesintisi kabul edilemez!
7
Gıda Denetim Destek Projesi'ne taze kan
8
Toz içecek yerine pet şişede su çıktı
9
Tarih öncesi beslenme alışkanlıkları
10
GÜLBİRLİK'ten "gülyağı" açıklaması
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11