Konya Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ereğli Belediyesi ortak çalışması neticesinde, Ereğli piyasasında yaygın bulunan ve halk tarafından çok tüketilen yeşil küflü peynirde, birçok kanserojen maddeyle karşılaşıldığı bildirildi.
Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, ‘’ Halk arasında “Şifa” ve “Penisilin” olarak tabir edilen küflü peynirin, tüketildiğinde birçok rahatsızlığı da beraberinde getireceğini, Ereğli piyasasına bu peynirin sokulmamasını hedeflediklerini,’’ kaydetti.
Piyasada kilo fiyatı 12 ile 13 Türk Lirası arasında değişen küflü peynirin, hijyenik olmayan ortamlarda üretilerek, uygun olmayan ambalajlarda market ve pazarlarda satışa sunulduğunu belirten Özgüven, peynir satışına aracılık eden iş yerlerine bin 200 Türk Lirası civarında idari para cezası uygulayacaklarını kaydetti.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Peynir, Süt Ürünleri, Kanser, Konya, Özkan Özgüven, Küflü Peynir
Yeşil küflü peynirde kanser tehlikesi!
Konya Ereğli' de yeşil küflü peynirlere satış yasağı geliyor. Yapılan araştırmada birçok kanserojen maddeyle karşılaşıldığı bildirildi.

YORUM EKLE
1
Başarır’dan ‘başarı’nın sırları!
2
Rize Belediyesi'nden gıda denetimi
3
Sağlıklı beslenme okulda başlar
4
Bakan’dan ‘uzmanlar konuşsun’ resti!
5
Teşviğin kaymağını 'keçi' yiyor!
6
Özel sermaye fonları A101'i almak istiyor
7
Bebek ölümleri böyle önlenebilir mi?
8
Alkolsüz reklamlar ne kadar inandırıcı?
9
Ambalaj dünyası 20. yılını kutladı
10
Beylikdüzü’nde çevrecilik örneği
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER