İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, yaz aylarında vücudun yorgunluğunu azaltacak şekilde beslenilmesi gerektiğini belirtti.
Ziya Mocan, vücudun yaza, 15 gün adaptasyon sürecinden geçtikten sonra hazır hale geldiğini ve bu zamanda aşırı yorgunluk söz konusu olabileceğini ifade etti.
Mocan, yaz aylarında ağır ve yağlı gıdalardan kaçınılması, özellikle hücre yaşlanmasını engelleyici taze ve yeni çıkmış, tamamen organik meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Mocan, ''Bu nedenle yazın, yeni çıkan taze meyve ve sebzeler yemeğe ağırlık vermeliyiz. Örneğin siyah turp, antioksidan olarak rahatlıkla tüketebileceğimiz bir sebze. Vişne, kiraz gibi yeni çıkan renkli meyvelerden de tüketmemiz gerekiyor. Roka ve dereotu gibi taze çıkan sebzeleri tüketmemiz sağlımız açısından çok önemli olacaktır. Akşamları hafif yersek, sabahları hafif kalkarız. Et grubundan biraz uzaklaşmalıyız'' diye konuştu.
Taze gıdalarla genç kalabilirsiniz!
Yaz aylarında hücre yaşlanmasını engelleyici taze gıdaların tüketilmesi, uzmanların en fazla tavsiye ettiği beslenme şekli...
YORUM EKLE
1
Antik buğdayla göçü tersine çevirdi
2
Gerçeğinin eline hiç bir besin su dökemez!
3
Sıcak günlerde nasıl beslenmelisiniz?
4
Gıdada ihracat artıyor ithalar azalıyor
5
Erkenci üzüm dalında kaldı!
6
Tarım-İş'ten Bakanlık önünde eylem
7
Rekabet Kurulu'nun süt ihalesi kararı
8
2013’te 35 bin ziyaretçi bekliyor
9
TÜYAP küresel oyuncu oluyor
10
At eti 'her şey dahil'e mi gidiyor?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12