Sahlep, bitkinin kök kısmının suda kaynatılıp kurutulduktan sonra toz haline getirilmesiyle elde edilir.
Sahlep, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel isteği arttırması sebebiyle doğal bir afrodizyaktır. Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü etki gösterir. Regli düzenlediği öne sürülen sahlep, bağırsak sağlığını da korur. Sindirimi kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.
Tarçın ve sahlep ayrılmaz bir ikilidir. Dilerseniz damla sakızı veya zencefil de ekleyerek tüketebilirsiniz.
Soğuklar başladı, şimdi sahlep zamanı
Kış aylarının vazgeçilmez içeceği sahlep sadece lezzetiyle değil faydalarıyla da kendine hayran bırakıyor.
YORUM EKLE
1
Pancar yemek için 5 sebep!
2
Neden fazla turunçgil tüketmeliyiz?
3
Güvenilir gıdaya "Geleneksel Pazar"la ulaşılacak
4
Yediğimiz ekmeğin ununda insan kılı skandalı!
5
Nar üretiminde Denizli farkı yaşanıyor
6
Zeytin üreticisi "tanıtım ve destek" bekliyor
7
Balda geleneksel üretimden vazgeçmiyor
8
Hamsiyi bulabilene aşk olsun!
9
Tavuk eti üretiminde artış var
10
Süt ve süt ürünleri üretiminde son durum
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11