Soğuklar başladı, şimdi sahlep zamanı

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği sahlep sadece lezzetiyle değil faydalarıyla da kendine hayran bırakıyor.

Soğuklar başladı, şimdi sahlep zamanı
Sahlep, bitkinin kök kısmının suda kaynatılıp kurutulduktan sonra toz haline getirilmesiyle elde edilir.

Sahlep, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel isteği arttırması sebebiyle doğal bir afrodizyaktır. Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü etki gösterir. Regli düzenlediği öne sürülen sahlep, bağırsak sağlığını da korur. Sindirimi kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.

Tarçın ve sahlep ayrılmaz bir ikilidir. Dilerseniz damla sakızı veya zencefil de ekleyerek tüketebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52