İngiltere’de Glasgow Üniversitesi’nden uzmanlar, bir şişe meyve suyunda 22 kaşık şeker olduğunu, bu içecekleri tüketmenin obezite, diyabet, ikinci tip diyabet, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara sebep olabileceği konusunda uyardı. Normalde bir bardak taze sıkılmış nar suyunun içinde dört tatlı kaşığı şeker bulunduğunu belirten uzmanlar, aynı meyve suyu hazır olarak tüketildiğinde fazladan 18 kaşık şeker alındığını belirtti. Bu haftada ortalama 3 bin 144 kalori fazladan almak, yani bir haftada 8 buçuk günlük yemek tüketmek demek.
Hürriyet
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Şişe şişe şeker içiyoruz!
Yeni araştırmalar ‘sağlığa faydalı’ meyve sularındaki yüksek şeker miktarını ortaya koydu.

YORUM EKLE
1
Tam tahıllı gıda pazarı 30 milyara dayandı!
2
TMO fındık depolarını kiraya verecek
3
Türk yumurtasına AB yolu açıldı
4
Şimdi de 'sözde organikçiler' piyasada!
5
Yumurta sektöründe Avrupa heyecanı
6
Kopuz da ‘yanıltma’ modasına uydu!
7
Karmin maddesine Kodeks izin veriyor!
8
İnsanlığa sunulan bir nimet: Yağmur
9
Aşçı Ümit Usta'yı kaybettik!
10
Türkiye vicdan ve samimiyet testinden geçiyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER