Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tiryaki Demirtaş'ın verdiği bilgiye göre, sarımsak, yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra greyfurt, portakal, mandalina gibi turunçgiller kanın damarlarda akışkanlığını artırarak damar tıkanıklığını önlüyor. Kalp sağlığının korunmasında örnek bir beslenme programı şöyle:
Sabah: 2 parça az yağlı beyaz peynir, 5 adet zeytin, mevsim yeşillikleri, 1 çay kaşığı bal, 2 ince dilim esmer ekmek, 1 bardak az yağlı süt (haftada 3 gün 1 haşlanmış yumurta tüketilebilir)
Ara öğün: 2 porsiyon meyve + 10 fındık
Öğle: Kırmızı et (90 gr.) veya tavuk (150 gr.) veya balık (180 gr.) veya 12 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği, 1 kase çorba veya 3 çorba kaşığı pilav-makarna, salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 1 ince dilim esmer ekmek
Ara öğün: 1 kase az yağlı yoğurt, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 2 ceviz, 1 çorba kaşığı yulaf kepeği
Akşam: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase çorba veya 3 çorba kaşığı pilav-makarna, salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 1 ince dilim esmer ekmek
Ara öğün: 2 porsiyon meyve, 1 bardak az yağlı süt."
internethaber
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sebzelerin gücü damarlarımızda
Kalp-damar sağlığının korunmasında sarımsak, yeşil yapraklı sebze ve turunçgillerin tüketimi önem taşıyor...

YORUM EKLE
1
Fruktozlu içecekler sağlığa zararlı mı?
2
DipSos Pizza lezzetini üçe katladı
3
Türkiye ekmek tüketiminde dünya lideri!
4
Fındık ihracat gelirlerinde artış sevindirdi
5
Şaka mı bu! Devletin ineğinde brusella çıktı!
6
Çevre konferansında önemli isimler yer alacak
7
Talaş kokulu %100 doğal alabalık!
8
Kobilere ‘pazarlamaya odaklanın’ çağrısı
9
Sahte ürün reklamının cezasını kim ödüyor?
10
“Tarım ve İnsan” fotoğraf şöleni...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER