Çin'de yapılan bir araştırma, haftada iki kez çiğ sarımsak tüketenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 44 azaldığını gösterdi.
Vücuttaki iltihabı giderdiği ve antioksidan görevi gördüğü bilinen sarımsağın, sigara içenlerde ya da dumana maruz kalanlarda bile riski yaklaşık yüzde 30 azalttığı belirtildi.
Pişmiş sarımsağın aynı etkileri sağlayıp sağlamadığıysa henüz bilinmiyor. Araştırma, "Cancer Prevention Research" dergisinde yayımlandı.
Sarımsak akciğer kanserinden koruyor
Sarımsak yiyenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin azaldığı belirlendi.
YORUM EKLE
1
Pastırma ve sucukta bayram dopingi
2
Tarım ürünleri ihracatı rekora doymuyor
3
Makarnalık buğdayda sıkıntı mı var?
4
TİGEM bal satışına da başladı
5
Çilek diyarı gözünü Antep fıstığına dikti
6
Dünyada tarım dört firmanın tekelinde!
7
Gebelikte kahve zararlı olabilir
8
Stressiz bebek yetişkinlikte sağlıklı besleniyor
9
300 bin ton dondurma tükettik
10
Su ürünleri ve kanatlı ihracatında artış
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11