Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği taslağını yarın internet sitesi üzerinden görüşe açacak.
Taslağa göre, salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde tüketiciyi yanıltacak şekilde ''domates sosu'', ''sos'' gibi isimler yer almayacak. Salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde diğer ürünlere üstünlük sağlayacak şekilde ''özel'', ''ev tipi'', ''köy tipi'' gibi ifadeler bulunmayacak. Şu anda piyasada bulunan çeşitlerde yüzde 14 olan tuz miktarı ise taslakta maksimum yüzde 10 olarak düzenlendi.
Taslağa göre, domates salçası tuzlu ve tuzsuz olarak üretilebilecek. Ürünlerin etiketlerinde tuz miktarı belirtilecek ve tebliğ kapsamında yer alan ürünler sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Sektörün, üniversitelerin 1 Nisan'a kadar görüş bildirebileceği tebliğ taslağına gelen görüşler değerlendirilerek, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunda son hali verildikten sonra yayıma gönderilecek.
Taslakla halen faaliyet gösteren işletmelere Tebliğin yayımından sonra 1 Ocak 2015 tarihine kadar uyum süresi verilecek.
Sırada peynir, zeytin, baharat var
Bakanlık, ''tuz savaşına'' baharatı da ekleyecek. Özellikle kırmızı pul biberdeki tuz miktarını azaltacak olan Bakanlık, zeytin ve peynirdeki tuz miktarının düşürülmesi için de çalışma yapıyor.
aa.com.tr
Salçanın da tuzu azalacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca görüşe açılacak Salça ve Püre Tebliği taslağı ile salçada yüzde 14 olan tuz miktarı, yüzde 10'a indirilecek.
YORUM EKLE
1
Hastalıklarla etkin mücadele şart
2
Yaş meyve sebzeciler tanıtım fırsatını kaçırdı
3
Ev işi azaldı obezite patladı
4
New York'ta şişmanlığa savaş
5
Dikkat! Alerji mevsimi kapıda
6
Beyaz ette hijyen tartışması
7
Dev gıda kompleksinde üretim başladı
8
"Helal gıda"dan domuz eti çıktı
9
Kokoreçi "kılıfına" uydurdu
10
Fındık tıp alanında literatüre girdi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11