ABD'deki Virginia Eyalet Üniversitesi ve Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ofislerde beslenme alışkanlıkları hasta ediyor.
Araştırmada, ofis içi sıcaklıklar genellikle 20 santigrat derecede tutulurken, bu durum stafilokokların (Çoğu zararsız da olsa vücutta toksik madde üretimine neden olan bakteriler, gıda zehirlenmelerinin ana nedenlerindendir.) solunarak ishale ve kusmaya neden olduğunu gösteriyor.
Sırf bu yüzden sabahların kahvaltınızı etmek için masaya bıraktığınız tostunuz ya da sandviçiniz de sağlığınız açısından büyük risk oluşturabiliyor. Tavuk ya da et bulunduran sandviçler de 4 dereceden daha sıcak ortamda 2-3 saat bırakıldığında son derece zararlı salmonella bakterisini üretebiliyor.
London College Hospitals'den mikrobiyoloji uzmanı Dr. Peter Wilson, özellikle ofis ortamında yemek yemeden önce el yıkamanın bu yüzden önemli olduğunun altını çiziyor.
hurriyet.com.tr
Ofisteki tehlikeye dikkat!
Ofiste bu alışkanlıklar hasta ediyor. Hastalıkların başında da bakteri üreten yiyeceklerin yarattığı ishal, kusma, zehirlenme vakaları geliyor.
YORUM EKLE
1
Sebze ve meyve fiyatında rant bilmecesi!
2
Çileğin faydaları saymakla bitmiyor
3
Karpuz hasat edilmeden tarlada satılıyor
4
Çaya da karekod uygulaması geliyor
5
Müşteri'nin kalbini çalan markalar açıklandı
6
Dünya GDO için ayağa kalktı!
7
En güzel Osmanlı çilekleri yarıştı
8
Uzun yaşamın sırrı renkli beslenmede
9
Lezzetli etlerin sırrı
10
Dünya, Türkiyenin semt pazarlarına hayran!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11