Türkiye’de, sağlıklı beslenme konusunda tehlike çanlarının çaldığını belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Türkiye’nin sofra kültürü ve damak tadı fast food tarzı hazır ve atıştırmalık yiyeceklerle dejenerasyona uğradı” dedi. Reis, “Hazır yiyecekler, hamur işi ve beyaz ekmek gibi tüketim alışkanlığı aşırı yağlı, şekerli, tuzlu yiyecek ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu obez sayısı her geçen gün artıyor. Nüfusumuzun yüzde 36’sı obez. Çocuklarda obez oranı son 20 yılda yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkmış olup hızla artış göstermektedir” dedi. Reis, şöyle konuştu:
“Yapılan bu araştırmaya göre, kadınların yüzde 45’inin kuru fasulye, nohut, bulgur yemeği yapmayı bilmediği, gençlerin börülce, bezelye, barbunya, bakla ile yapılan yemekleri tanımadığı ortaya çıktı. Ev hanımları yemek pişirmeyi zahmetli gördüklerinden çocuklar kuru fasulyeyi, nohudu ya ananelerinde ya da babaannelerinde yiyebiliyor.”
Milliyet
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Obeziteye karşı sağlıklı beslenin
Türkiye’nin sofra kültürü ve damak tadının, fast food tarzı hazır ve atıştırmalık yiyeceklerle dejenerasyona uğradığı bildirildi.

YORUM EKLE
1
Raporsuz 'zehirlenme' denemez!
2
Glutenli gıdalar bu hastalığı sebep oluyor
3
Medya 'süt'ü sulandırıyor!
4
Contrex kadınların temel içeceği
5
Çikolatacılar ABD pazarına yöneldi
6
Doğuş Çay’ın yeni reklam yüzü kim oldu?
7
Tarım sektörüne giriyor
8
Özel günde çiftçiye kredi müjdesi
9
Enerji içecekleri diş düşmanı
10
Kahve severlere yeni lezzet
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER