Obeziteye karşı sağlıklı beslenin

Türkiye’nin sofra kültürü ve damak tadının, fast food tarzı hazır ve atıştırmalık yiyeceklerle dejenerasyona uğradığı bildirildi.

Obeziteye karşı sağlıklı beslenin
Türkiye’de, sağlıklı beslenme konusunda tehlike çanlarının çaldığını belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Türkiye’nin sofra kültürü ve damak tadı fast food tarzı hazır ve atıştırmalık yiyeceklerle dejenerasyona uğradı” dedi. Reis, “Hazır yiyecekler, hamur işi ve beyaz ekmek gibi tüketim alışkanlığı aşırı yağlı, şekerli, tuzlu yiyecek ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu obez sayısı her geçen gün artıyor. Nüfusumuzun yüzde 36’sı obez. Çocuklarda obez oranı son 20 yılda yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkmış olup hızla artış göstermektedir” dedi. Reis, şöyle konuştu:
“Yapılan bu araştırmaya göre, kadınların yüzde 45’inin kuru fasulye, nohut, bulgur yemeği yapmayı bilmediği, gençlerin börülce, bezelye, barbunya, bakla ile yapılan yemekleri tanımadığı ortaya çıktı. Ev hanımları yemek pişirmeyi zahmetli gördüklerinden çocuklar kuru fasulyeyi, nohudu ya ananelerinde ya da babaannelerinde yiyebiliyor.”
Milliyet

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52