Anavatanı Çin ve Hindistan olduğu bilinen turunçgiller Türkiyede de Akdeniz bölgesinde yetişiyor. Turunçgiller, greyfurt, portakal, mandalina, lime, kumkuat ve limondan oluşmaktadır. Peki tadı, kokusu ve renkleri güzel olan bu meyvelerin yararlarını biliyor musunuz?
Baş ağrısı, yüksek ateş, dizanteri, solunumla ilgili rahatsızlıklar ve ağız enfeksiyonlarına karşı kullanılan turunçgiller, C vitamini açısından oldukça zengindir.
C vitamini suda eriyen vitaminler grubunda yer aldığı için vücudumuzda depo edilemez. Bu nedenle vücudumuzun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için, her gün C vitaminli gıdalar tüketmeliyiz. Bunların başında da turunçgiller geliyor.
C vitaminli gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kemik oluşumunda etkilidir, kan damarlarının oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelen C vitaminli gıdaları özellikle kış aylarında tüketmeliyiz.
İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, greyfurt ve benzer meyveler böbrekte kist oluşumunu engelliyor. Turunçgillerde bulunan narinjenin maddesi böbrekleri risklerden koruyor.
Neden fazla turunçgil tüketmeliyiz?
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte hasta olmamak için daha fazla turunçgil tüketmeliyiz. Neden mi? İşte turunçgilin yararları
YORUM EKLE
1
Güvenilir gıdaya "Geleneksel Pazar"la ulaşılacak
2
Yediğimiz ekmeğin ununda insan kılı skandalı!
3
Nar üretiminde Denizli farkı yaşanıyor
4
Zeytin üreticisi "tanıtım ve destek" bekliyor
5
Balda geleneksel üretimden vazgeçmiyor
6
Hamsiyi bulabilene aşk olsun!
7
Tavuk eti üretiminde artış var
8
Süt ve süt ürünleri üretiminde son durum
9
Saray'dan bayramlık yeni lezzet
10
Kahve içerek rekor denemesi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11