Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
11 yıldan bu yana şire işi ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, kuru incirin çok faydalı bir kış meyvesi olduğunu kaydederek, “Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Bizim bölgemizde yetiştiği gibi genelde Ege Bölgesi’nde yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır” dedi.
İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da anlatan Karaoğlu, “İncirin faydası sadece bağırsakları çalıştırması değil. İncir yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı.
Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor
Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.
YORUM EKLE
1
Gıdaları uzun ömürlü kılma yolları
2
Simit Sarayı Ortadoğu'yu fethedecek
3
Bıttımlı lahmacun büyük ilgi görüyor
4
İstanbulluya meyve sebze müjdesi
5
Bayat ekmekler böyle değerlendirilecek
6
Simitçilere zabıta denetimi!
7
Kuru fasulyeden dert yananlara çağrı!
8
Ünlü Hekim doğru bilinen yanlışları anlattı
9
Mehmet Öz'den 5 gıda uyarısı!
10
Ağız temizleyen sürpriz besin
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12