Güzelliğin zayıflıkla eşdeğer görülmeye başlaması, özellikle genç kadınlar üzerinde baskı oluşturuyor. Diyetler yaşamı tehdit eden yeme bozukluklarına dönüşebiliyor.
Yemek yerken kullanılan tabak, çatal, bıçak ve kaşığın üretildiği materyalin, renginin ve büyüklüğünün yemek yeme alışkanları üzerinde etkisini araştıran bilim insanları, kırmızı tabağın kilo vermeye yardımcı olduğu sonucuna vardı.
Oxford Üniversitesi'ne bağlı uzmanlar tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları Flavour' adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kırmızı tabakta sunulan yemekler daha az yeniyor.
Yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören hastalara kırmızı tabakta yemek sunulmasının yanlış bir seçim olduğu sonucuna varan uzmanlar, daha fazla yemek yemesi gereken kişiler için kırmızı tabak ya da tepsinin en kötü renk olduğuna dikkat çekti. Buna karşın kilo vermek isteyenlerin ise kırmızı tabağı kullanabileceği belirtildi.
Yemek yemeyi tat almaktan daha fazla anlamı olan bir deneyim' olarak tanımlayan araştırmacılar, Yemeği ağzımıza götürmeden önce, beynimiz algıladığı bütünün görünümünden etkilenerek bir fikir oluşturuyor değerlendirmesinde bulundu.
Daha önce yapılan bir araştırmada da sıcak çikolatanın en çok turuncu renkteki bardaklarda lezzet verdiğini ortaya çıkarmıştı.
© Deutsche Welle Türkçe
Kırmızı kolay kilo verdiriyor
Kırmızı tabakta sunulmuş domates soslu makarna deyince iştah açıcı bir görüntü akıllara geliyor. Ancak bilim insanlarının elde ettiği sonuçlara göre, durum aslında hiç de öyle değil
YORUM EKLE
1
Ordu fındığın başkenti olduğunu kanıtladı
2
Bezelye tam bir vitamin deposu!
3
Beyaz et üreticileri destek bekliyor
4
Ucuz meyve-sebze için 10 Temmuz önemli
5
Hem ucuz hem de sağlıklı domates geliyor
6
Hurmalar tezgahları süslemeye başladı
7
Ramazan'da sağlıklı beslenme tüyoları
8
Et indirimi "yalan" oldu!
9
Yeni tebliğde "uncu-fırıncı" polemiği!
10
Kansere karşı soğan tüketin
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11