Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, havucun bilinmeyen yönlerini ortaya çıkardı. 10 yıl süren çalışmalarda, havucun vücuttaki zararlı bakterilere karşı kalkan görevini üstlendiği anlaşıldı.
İzmir Şifa Ün. Öğr. Üy. Yrd. Doç. Dr. Meltem Yaman havuçun faydalarını şu sözlerle anlatıyor:
"Yapılan çalışmalarda, havuçtaki falcarinol adlı maddenin başta cilt kanseri, akciğer, bağırsak kanseri gibi pek çok kanser türüne karşı koruyucu olduğu ortaya çıkmıştır."
Havuç, düzenli tüketilmesi halinde kolesterolü dengeliyor, kalbi koruyor. Havuç güçlü bir antioksidan kaynağı.
Yrd. Doç. Dr. Yaman; "Havuç gibi karotenoid gibi zengin besinlerle beslenenlerin yapılan çalışmalarda görülmüştür ki; daha az tüketenlere göre kalp krizi geçirme riski yüzde 60 oranında daha az olduğu ortaya çıkmıştır." açıklamasında bulundu.
Mide, göz ve unutkanlık problemi yaşayanların da havuç yemeleri tavsiye ediliyor.
"Unutkanlığa karşı da güçlü bir silah oluşturmaktadır. Gözlere karşı da faydalıdır. Yaşlılığın getirdiği görme kaybını da azaltmaktadır. Mide yanmalarına karşı çok iyi gelmektedir."
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Havuç, Kanser, Bakteri, Meltem Yaman, Harvard
Kanseri önlüyor bağışıklığı güçlendiriyor
Vitamin deposu olarak biline havuçun faydaları saymakla bitmiyor. En son haber hangi hastaları sevindirecek dersiniz…

YORUM EKLE
1
Komili ile küçük şeflerden büyük lezzetler
2
Meyve suyu yerine boya suyu içiyoruz!
3
Kararında tüketilmezse sonu kötü!
4
Başbakan talimat verdi gıdacılar müjde!
5
“Nesfit 14 Gün 14 Kız”a bronz ödül
6
İnovatif yapı büyümeyi getirdi
7
İhracatçı labaratuarını kuruyor
8
Süt ürünlerinin yeni lokomotifi
9
‘Eğitim 1 Projesi’ devam ediyor
10
Yerel marketleri ‘İpekyolu’ birleştirdi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER