Çikolatanın faydaları arasına kalp krizi ve kalp damar hastalıklarına karşı koruma da eklendi. British Medical Journal'da sonuçları yayımlanan araştırmaya göre, yüksek miktarda kakao içerikli ürünler tüketenlerin kalp krizi geçirme veya diğer kalp damar hastalıklarına yakalanma ihtimali, bu ürünlerden az tüketenlere göre yüzde 37 daha düşük.
İngiltere'deki Cambridge üniversitesi bilim adamlarından Oscar Franco başkanlığında yürütülen araştırmada, çikolata düşkünlerinin inme geçirme riskinin de yüzde 29 oranında düştüğü görüldü.
114 bin kişinin verilerinin değerlendirildiği araştırmayı yürüten bilim adamları, bu konuda daha ayrıntılı araştırmaların da yapılması gerektiğini belirterek, yüksek kalori oranı nedeniyle aşırı çikolata tüketimi konusunda uyarıda bulundu.
Kalp krizine karşı çikolata iddiası!
İngiltere'de yapılan araştırmaya göre çikolatanın kalp krizi ve kalp damar hastalıklarına karşı korumada etkili olduğu belirlendi.
YORUM EKLE
1
Emsan’dan Seramik Bıçak Seti
2
Fındıkta ihracat rekoru kırdık
3
Kaçak et trafiğinde Suriye tehlikesi!
4
Kefalden sucuk sazandan pastırma!…
5
Pastırmada 30 yılın rekoru kırıldı!
6
Perakende Treni yenilikleri götürecek
7
Yeni et deposuna sıkı koruma!
8
Tarhana sektör haline geldi!
9
Mısır fiyatları düşürülmeye çalışılıyor!
10
Yudum’un tasarımlarına Yetkinlik Ödülü!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:20
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:26
AKŞAM
17:47
YATSI
19:14