İsveç’te yapılan bir araştırma, dengeli kahvaltının metabolik sendromu önlediğini, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığını ortaya koydu.
Birden fazla kalp damar hastalığı risk faktörünün kümelendiği, kilo fazlalığı, diyabet, kolesterol ve tansiyon yüksekliği ile seyreden hastalıklar grubu Metabolik Sendrom olarak isimlendiriliyor. Bu sendrom, en fazla masa başında oturan, beslenmesi düzensiz, yoğun stres altında çalışan kişileri etkiliyor.
İsveç’teki Umea Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, beslenme alışkanlıklarına, özellikle kahvaltıda ne yediklerine ilişkin ayrıntılı anketi dolduran kişilerden 27 yıl sonra kan örneği alan bilim insanları, katılımcıların sağlık durumunu değerlendirdi. Kahvaltıyı atlayanlarda metabolik sendrom belirtilerine %68 daha fazla rastlandı. Dolayısıyla bu kişilerin kalp damar hastalıkları ve diyabete yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirtildi.
Bilim insanları, gençken kahvaltı yapmayan ya da kahvaltıyı besleyici olmayan yiyeceklerle geçiştirenlerin yetişkinlikte metabolik sendroma yakalanma riskisinin daha fazla olduğunu, sendromun kalp krizi, damar hastalıkları ve diyabeti tetiklediğini bildirdiler.
Araştırmaya imza atanlardan Maria Wennberg, sonuçların, kahvaltının önemini bir kez daha gösterdiğine dikkati çekerek, kahvaltıda iyi beslenmemenin gliseminin düzenlenmesini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.
Kahvaltı yapanlar bu riskten korunuyor
İsveç’te yapılan bir araştırma, dengeli kahvaltının metabolik sendromu önlediğini, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığını ortaya koydu.
YORUM EKLE
1
Gıdada taksit dönemi bitti
2
Gıda ihracatı hızla yükseliyor
3
Tavuk eti ikinci kez zamlandı
4
TMO'nun hamlesi simsarı bozdu!
5
Obezite yaşı 7'ye kadar indi!
6
Cevizin faydaları saymakla bitmiyor
7
Kereviz sofraya böyle geliyor
8
Gıdalardaki tuz miktarı azaltılsın
9
Abdigör Köftesi vitrine çıktı
10
Küresel gıda krizine böcekli öneri!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12