İsrail'deki Tel Aviv Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, sıkı kahvaltı yapanların kalp hastalıkları, diyabet ve yüksek tansiyona yakalanma riskinin azaldığını gösterdi.
Ayrıca bu kişilerde obeziteye de daha az rastlandığı görüldü. Araştırmaya obez 93 kadın katıldı. Katılımcılar 2 gruba ayrıldı.
İlk gruptakiler 3 ay boyunca kahvaltıda 700, öğle yemeğinde 500, akşam yemeğinde 200 kalorilik besinler tüketti.
İkinci gruptakiler ise kahvaltıda 200, öğle yemeğinde 500 ve akşam yemeğinde 700 kalorilik yiyeceklerle beslendi.
Araştırma sonunda ilk gruptakilerin yaklaşık 8 kilogram verdiği ve bel çevresinin yaklaşık 8 santimetre inceldiği görüldü.
İkinci gruptakilerin ise yaklaşık 3,5 kilogram verdiği, bel çevresinin 3,5 santimetre inceldiği belirtildi.
Sıkı kahvaltı yapanların iştah hormonu seviyesinin de düştüğünü ve bu kişilerin gün içinde daha az atıştırma isteğinin olduğunu belirten bilim adamları, doğru besinleri yanlış zamanda tüketmenin kilo vermeye yardımcı olmadığını, hatta sağlığa zarar verebileceğini vurguladı. Araştırma, "Obesity " dergisinde yayımlandı.
Hastalıklara karşı kahvaltı ile korunun
Eskilerin, "sabah kahvaltısı altın, öğle yemeği gümüş, akşam yemeği bakırdır" sözü yeni araştırmayla bir kez daha kanıtlandı.
YORUM EKLE
1
Alkollü içki ambalajına uyarı mesajı
2
Fındık fiyatları 6 lirayı aşacak
3
2023 hedefi 50 milyon balık
4
Kraliçe Kate'nin iksiri daldan toplanıyor
5
Toptan pirinçte KDV yüzde 1 olsun!
6
Hatay kavunu üreticinin yüzünü güldürdü
7
Çiftçinin rekabet gücünü artıralım
8
Çekirdek Festivali'nde yağmur beklentisi!
9
Domatesin kazancı kimin cebine gidiyor?
10
Yaz sıcağında limonata ile serinleyin
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11