Japonya'daki Osaka Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, yaşlandıkça tat almaya daha az duyarlı hale gelindiğini gösterdi.
Araştırmacılar, farklı yaşlardan (genç, genç erişkin, orta yaş ve çok yaşlı) erkek farelere şekerli, tuzlu, acı ve ekşi solüsyonlar verdi.
Genç farelerin şekerli solüsyonu tercih ettiği ve acıdan kaçındığı görüldü. Yaşlı farelerin ise acıdan gençler kadar nefret etmediği, tat almaya diğerlerinden daha az duyarlı olduğu belirtildi.
Araştırmacılardan Chizuko Inui-Yamamoto, ilk kez yaşlı farelerin acıdan daha az kaçındığının belirlendiğini ifade etti.
Bu değişikliğe, tat almayla ilgili sinirlerin faaliyetinden bağımsız olarak yaşlılığın yol açtığının sanıldığını belirten bilim adamları, daha geniş çaplı araştırmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Damak zevki, yaşlandıkça değişiyor
Bilim insanlarının son araştırması, insanların yaşlandıkça tat almaya daha az duyarlı hale geldiğini gösterdi.
YORUM EKLE
1
Avrupa gıda devlerine ilk Türk başkan
2
Ramazan'da "bal" gibi zam yaptılar!
3
Sıcak günler beyaz etçilere yaramadı!
4
Türk-Bulgar Ortak Yemek Kültürü tanıtıldı
5
Bu buluş ev hanımlarını sevindirecek
6
İstanbul'da soğuk hava depolarına sahur baskını
7
Muşmula deyip geçmeyin!
8
Andırın erikleri büyük beğeni topluyor
9
Çikolata satışlarına sıcak engeli
10
Kansere karşı somon balığı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:27
GÜNEŞ
07:57
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:23
AKŞAM
17:45
YATSI
19:10