Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının günde 17-18 gramlık tüketimle dünyada en fazla tuz tüketen halkların başında geldiğini belirtti.
Tuzun fazla tüketilmesinin böbrek, kalp ve damar sağlığı açısından büyük sorunlara yol açabildiğini ve yüksek tansiyona neden olduğunu anlatan Prof. Dr. Çamsarı, bu tüketimin çocukluktan itibaren verilecek eğitimle aşağı çekilebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Çamsarı, ''Anneler çocuklarına kesinlikle tuzu öğretmemeli. Yemeğine tuz atmamalı. Çocuk yediği yemekte tuz var mı yok mu bilmez. Çocuk yumurta yediği zaman (Bunun tuzu var mı) diye sormaz, bilmez bile. Üstüne tuz dökerken onu öğrenir ve daha sonra yediğinde tuzun konulmasını ister. Öğretmenler de tuz konusunda çocukları eğitmeli'' dedi.
aa.com.tr
Çocukların yemeğine tuz atmayın
DEÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çamsarı, annelerin çocuklarının yemeklerine kesinlikle tuz atmamaları gerektiğini söyledi.
YORUM EKLE
1
7 yılda 344 GDO'lu pirinç vakası
2
Mondelēz Internationala yeni genel müdür
3
Baharı hafiflemiş ve enerjik karşılayın!
4
İstanbul Doors Group Tadım Festivalinde
5
Norveçli kalkan balıkseverleri cezbediyor
6
EFFIEden Tikveşliye bronz ödül
7
Yaza Yörsan lezzetleriyle merhaba deyin
8
Rusya'da gıda fiyatları yükseliyor
9
Hakkını arayan tüketici sayısında artış var
10
RTB Başkanı'ndan kaçak çay çıkışı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12